Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Як відрізнити справжній віскі від підробки

Віскі - алкогольний напій міцністю від 40 до 60%, який виготовлений на основі зернових. Найчастіше використовують ячмінь і пшеницю.

Перш ніж потрапити в продаж у звичному для нас вигляді, він проходить кілька процесів: складання, сушіння, бродіння, перегонку і витримку в дубових бочках.

Кінцевий продукт набуває красивого відтінку від легкого золотистого до насиченого каштанового. Якісний алкоголь ніколи немає гіркоти в смаку й не віддає спиртом. Як ще можна визначити натуральний продукт і відрізнити його від підробки, розповімо далі.

Підозрілий магазин

Точка продажу алкогольної продукції повинна викликати довіру. Віскі рекомендується купувати виключно в мережевих маркетах, які мають хорошу репутацію. Подібні магазини частіше напряму співпрацюють із постачальником, реалізують легальну та якісну продукцію, на яку можуть надати сертифікати. До того ж у перевірених маркетах можна отримати святкові та інші знижки.

Увага на ціну

Якщо віскі має спокусливо низьку вартість, краще вирушайте в інший магазин. Вас має насторожити дуже вигідна пропозиція на популярний товар відомої марки.

Жоден продавець, який поважає себе, не працюватиме в збиток. Якщо вартість алкоголю сильно занижена, найімовірніше, перед вами підробка. Наприклад, остання актуальна ціна на віскі Гленфіддік — стартує від 250 грн. Рекомендуємо попередньо вивчити прайс на віскі, перш ніж визначитися з кінцевим товаром для покупки.

Відмова показати сертифікати

Згідно із законом продавець алкогольної продукції зобов’язаний на першу вимогу покупця надати документи про відповідність товару стандартам якості. Якщо в торговельній точці відмовляються від цього, можна засумніватися в доброчесності продавця.

Брендований рельєф на пляшці

Він обов’язково має бути. Своєрідний опуклий малюнок, який виконаний на склі пляшки. Зазвичай це назва або логотип компанії. Найчастіше такий знак ставлять на елітну продукцію. Але пам’ятайте, що ознака не поширюється на всі типи товару. Перед покупкою бажано вивчити, чи є такий знак на обраному сорті віскі.

Відсутній акциз

Згідно з вимогами законодавства України вся алкогольна продукція в країні має продаватися з акцизною маркою. Якщо її немає, можливо, перед вами підробка. Виняток — товари, придбані на кордоні в зоні duty free. Вони звільнені від акцизного збору.

Консистенція і колір

Хороший віскі не може бути бездоганно рідким. Якісний продукт повільно розтікається по стінках, формує великі бульбашки, які неспішно прямують вгору. Що стосується кольору, то натуральний товар має відтінок від блідо-золотистого до насиченого каштанового залежно від сорту.

Якщо хочете придбати якісний товар, довіртеся професіоналам. Продукцію на будь-який смак можна придбати в магазині MAUDAU. Врахуйте, що хороший алкоголь вимагає й відмінної душевної компанії: тільки так вечір буде ідеальним.

Надмірне споживання алкоголю шкідливе для вашого здоров"я

Схожі новини