Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Любов до праці передалася від батька

«Мій покійний батько вирощував різноманітні овочі, тримав усяку живність. Тому мама постійно жартує, що я така, як тато», – розповідає їмость Ірина Кобель зі села Дуліби, котре розташоване неподалік міста Стрия

До сільських буднів вона звикла змалку. Ще школяркою разом зі старшою сестрою возила тачкою гній, перекидала сіно, косила траву, до­їла корову.

Не цуралася такої роботи і ставши дорослою. Хоча працює медсестрою, але має на парафії чимале господар­ство. Зокрема, доглядає курей різних порід, бройлерних качок. Також є на обійсті чотири барани, собаки, кішки.

Багато часу і зусиль вимагає зем­ля. На городі ростуть картопля, огірки, кілька видів салату, перець (солодкий та пекучий). Жінка навіть посадила ба­клажани, що вже сформували плоди. Під сонячними променями дозрівають помідори. Окремі грядки відведено для зеленних культур – базиліку, майорану та інших спецій, які господиня викорис­товує при приготуванні всіляких страв.

Тому клопотів достатньо – доводить­ся регулярно прополювати бур’яни, розпушувати ґрунт, підживлювати та поливати насадження. Не забуває ґаздиня і про квіти, котрі є окрасою подвір’я.

Допомагають пані Ірині всі члени сім’ї – отець Олег, син-дев’ятикласник Дем’ян. Вільної хвилини підсобляє і старший син Борис, який навчається в семінарії.

Водночас літо – сезон закруток. Горо­дину, що рясно вродила, їмость консер­вує на зиму – малосольні, квашені, ма­риновані огірки та помідори тощо. А ще любить власноруч готувати різноманітні модні зараз італійські соуси до макаро­нів. Звісно, їх можна придбати у магази­ні, але свої таки значно смачніші.

Схожі новини