Передплата 2024 «Добрий господар»

Качур і півень стали куроохоронцями

Обставини із друзів роблять ворогів і навпаки. Так було і у цій історії. Її можна ще було б назвати “Де чубляться, там любляться”

На хазяйстві Ганни Долішньої донедавна було десяток курочок і великий, з яскравим пір’ям півень. Когут почувався кавалером і водночас сторожем свого гарему. Пробувала господиня підселити до хліва молодого півника — а старий ревнивий “газда” конкуренції не потерпів: клював “салагу”, поки не віднесли його на базар…

А минулого тижня до баби Гані підселили двох качок і качура. Різні роди-плем’я, а все одно вжитися не могли. З перших днів появи качиної сім’ї півень оголосив їй війну. Самці билися між собою до крові. Аж розливали їх водою.

Ворожнеча припинилася одного критичного дня. На курей пішов у піке з неба яструб. Вхопив несучку у свої гострі кігті і став підніматися у повітря. Відбивати подружку разом з півнем кинувся качур. Шуліка не чекав такого групового захисту, і після того, як отримав кілька болючих ударів півнячими і качиними крилами-лапами, відпустив свою жертву. Курочка залишилася живою.
Коли домашнє птаство оговталося від атаки, півень миролюбно підійшов до качура і на знак подяки переможно закукурікав. Це одночасно був сигнал до примирення.

Відтепер кури і качки зі своїми охоронцями ходять на вигоні разом. Ніхто з крилатих хуліганів навіть не посміє зробити їм кривду.

Схожі новини