Передплата 2024 «Добрий господар»

Аліна Паш представлятиме Україну на «Євробаченні-2022»

Співачка отримала від глядачів 7 балів і від журі 8 балів

У Києві завершився Національний відбір на пісенний конкурс «Євробачення-2022». Цього року учасників слухали лише протягом одного вечора, і того ж дня було обрано переможця Національного відбору, який представлятиме Україну в Італії.

Результат переможця Нацвідбору залежав від голосів глядачів (50%) і журі (50%)

Після оголошення балів, які виставили члени журі, звісно, не всі залишилися задоволені. За їхніми результатами, найвищий бал – 8 отримала Alina Pash. За оцінками глядачів, найвищий бал отримав гурт Kalush Orchestra. Але у сумі найбільше балів – 15 набрала Alina Pash .Отже, у травні до Італії поїде Alina Pash з піснею «Тіні забутих предків»!

Боротьба була запеклою. За право представляти Україну у Турині змагалися: Alina Pash, Cloudless, Kalush Orchestra, Barleben, Michael Soul, Our Atlantic, Roxolana та Wellboy.

Не обійшлося під час Національного відбору і без курйозів. Під час виступу Cloudless сталися технічні проблеми – у них вимкнувся звук. І не раз, а цілих три! Правда, учасники колективу мали змогу двічі виступити у фіналі. Після восьмого номеру гурт вийшов вдруге на сцену, аби переспівати.

"Це шок. Спочатку ми думали, що це тільки у нас у вухах, але музика зупинилася у залі теж. Тому ми будемо співати знову. Так сталося, що за правилами нам дозволили ще один раз заспівати. Прикол у тому, що про це наша пісня — ніколи не здаватися. Навіть коли щось йде не так, треба йти вперед і вірити, що все буде добре", — розповіли учасники гурту.

Та й вже під час оголошення результатів були певні огріхи. Тимур Мірошниченко кілька разів помилявся у балах глядацького голосування. Не «висвічувалася» і таблиця на сцені з отриманими балами.

Під час фіналу нацвідбору на "Євробачення-2022" на сцені конкурсу виступив й WELLBOY. Виконавець став справжнім відкриттям минулого року, випустивши два хіти "Гуси" та "Вишні". Тому хлопець з маленького села вирішив спробувати свої сили й на нацвідборі на "Євробачення-2022". Так, співак виконав пісню Nozzy Bossy. Тіна Кароль зазначила, що в Антона "крута пісня". "Це було круто. Це зірка. Це та ніша, якої не вистачало. Це крута весела пісня. Така щаслива, сонячна Україна, яку ми хочемо бачити", — прокоментувала виступ Антона Тіна Кароль. Але додала, що «у номері він якось присів на дівчат, це треба поміняти».

Саме йому багато хто пророкував перемогу. І, попри те, що судді йому дали так зване друге місце, глядачі проголосували за нього лише 6 балів.

Учасниця конкурсу ROXOLANA вийшла на сцену у переробленому чоловічому костюмі з білої бавовни. Дизайн костюму розробила для виконавиці команда апсайкл платформи Bettter. Співачка розповіла, що білий колір костюму символізує чистоту, оновлення і новий етап у її творчості.

Цьогоріч фінал пісенного конкурсу «Євробачення-2022» відбудеться в італійському Турині. Місто прийматиме учасників з 41 країни на арені Pala Olimpico спочатку у півфіналах 10 і 12 травня, а потім у великому фіналі — 14 травня.

Читайте також: Олег Сенцов: Десять років знімав фільми у себе в голові

Схожі новини