Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«У Діда Мороза діти не вірять. Тож після свята Миколая до нас прийде магія Різдва»

На Світязі відкрили казковий палац з фірмовими пончиками

Аби туристи на Новорічно-Різдвяні свята не минали Шацький край, чотири подруги задумали відкрити тут казкову резиденцію. Винайняли хатинку на березі озера Світязь, залучили талановитих майстрів, створили святкову атмосферу – і потягнулися сюди і дорослі, і діти.

Іще минулого року Людмила За­харко, Іванна Жипа, Марія Ханзе­рук та Марія Козуліцина вирішили відкрити на Світязі Будиночок свя­того Миколая. Ошатна дерев’яна хатинка засяяла вогнями на самі­сінькому пляжі. І двері у ній не зачи­нялися від свята Миколая аж до Во­дохреща! Гостей ринуло стільки, що плавно хатинка угодника Божого стала й резиденцією Діда Мороза... Тут танцювали, співали, читали ві­рші, робили іграшки на ялинку, отри­мували солодкі гостинці. І, звичайно, смакували головним місцевим делі­катесом – світязьким пончиком.

«А як створити казку, якщо немає віри?»

Фото Влада Мальцева
Фото Влада Мальцева

Цього року програму святкуван­ня вирішили трошки змінити. Хтось, можливо, угледів у цьому «політи­ку», але все виявилось набагато простіше.

– Ми побачили, що діти не вірять у Діда Мороза. А як створити казку, якщо немає віри? Тому після свята Миколая у нашу резиденцію при­йде магія Різдва, – пояснює Іванна Жипа.

У соціальних мережах діти й батьки діляться фотографіями, як відпочивають на зимовому Світя­зі. І розповідають, чи приніс Мико­лай подарунки, які замовляли йому у його резиденції у листах, що кида­ли до чарівної скрині. Кожну щасли­ву усмішку та емоцію ловить про­фесійний фотограф Влад Мальцев. Знімки дарує гостям.

– Багато дітлахів до нас приїж­джають з Луцька. Частими гостями є родини з Володимира, Нововолин­ська, Ковеля, Любомля і, звісно, з нашої Шацької громади, – говорить пані Іванна. – Головною метою було створити місце, де розважитися й відпочити може уся сім’я. Аби бать­ки не мерзли, чекаючи діток надво­рі, ми відкрили «чарівне кафе». Там можна й ароматної кави випити, й посмакувати випічкою нашої конди­терки Людмили Гирич. Усім раді, усіх чекаємо!

Читайте також: Відпочивальники кажуть, приїхали на Шацькі озера заради пончиків (відео)

Схожі новини