Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Хто заспіває, як Прометей?

У Львівській національній філармонії стартував ІІІ Конкурс молодих вокалістів імені Василя Сліпака

14 грудня у Залі імені Станіслава Людкевича Львівської національної філармонії імені Мирослава Скорика відбулося святкове відкриття III Конкурсу молодих вокалістів імені національного героя, оперного співака Василя Сліпака.

У музичній спільноті співака Василя Сліпака називають українським Прометеєм - тим, який дарував вогонь – запалював серця своїх слухачів. Cпівочий конкурс на його честь відбувається у Львові вже втретє - від 2017 року. На меті організаторів зберегти вокально-виконавські традиції національної школи та інтегрувати їх у світовий культурний простір.

Василь Сліпак – всесвітньо відомий український оперний співак, соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник Революції гідності та бойових дій на сході України. Загинув у 2016 році у бою від кулі снайпера. Посмертно нагороджений орденом «За мужність» І ступеня, Герой України, кавалер ордена «Золота Зірка».

Гала-концерт ознаменував початок 5-денного змагання голосів – солістів вокалістів академічного співу із різних куточків України у номінаціях сопрано, мецо-сопрано, тенор, баритон/бас. Учасники розподілені за двома категоріями від 16 до 21 року та від 22 до 30 років включно, яких слухатимуть у 3 тури. З 76 учасників почесне журі має обрати одного переможця — володаря потужного, вражаючого, чуттєвого голосу, який отримає гран-прі та призовий фонд конкурсу, а також статус найсильнішого співака країни 2021 року. Бо саме таким голосом володів Прометей Василь Сліпак!

Команду журі склали семеро міжнародних експертів з Австрії, Франції, Польщі, Італії, Англії, Німеччини та Словаччини під керівництвом всесвітньо відомої оперної співачки, провідної солістки Віденської національної опери та почесної президентки Галицького музичного товариства Зоряни Кушплер.

Результати конкурсу та переможця оголосять 19 грудня 2021 року.

Читайте також: В Україні з’явиться монета на честь Василя Сліпака

Схожі новини