Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Пітон «лащиться» так само ніжно, як і… котик

Сергій Сахарчук зі своїм Аудою працюють у парі – як масажисти

Як ставитеся до змій? У більшості відповідь буде однозначна — «Бррр!». Бо навіть одним своїм виглядом плазуни викликають відразу. Але є люди, у яких різні гади вселяють неймовірне захоплення й навіть любов! Тішаться зміями як домашніми улюбленцями. Як-от волинянин Сергій Сахарчук, який зі своїм пітоном Аудою працюють у парі — як масажисти.

Я сама, зізнаюсь, з дитин­ства боюсь всяких гадів. Але журналістська ціка­вість узяла гору. Дізнавшись, що у місті Володимирі-Волин­ському можна зробити екзо­тичний масаж зміями, я напро­силася на сеанс.

Господар Ауди — Сергій Са­харчук. Він — військовий медик, свого часу закінчив Ковель­ський медичний коледж та Ака­демію рекреаційних технологій і права, відслужив у прикордон­ній службі. Повернувшись у ци­вільне життя, якийсь час пра­цював масажистом у Львові. Та з початком пандемії коронаві­русу спортивно-оздоровчі цен­три позачинялися, і Сергій по­вернувся додому, на Волинь.

— Я відкрив приватний ма­сажний кабінет, — розповідає хлопець. — Але швидко зрозу­мів, що сьогодні, аби втрима­тися на ринку, мало пропону­вати звичайний спектр послуг. Тому задумався над тим, що слід запровадити щось особли­ве, екзотичне. Так виникла ідея робити масаж зміями.

Готувався до впровадження новинки Сергій серйозно. Ви­вчив гору наукової літератури, спілкувався з фахівцями, які роз­водять та доглядають плазунів. І свій вибір зупинив на королів­ському пітоні. Каже, він цілком безпечний для людини і не такий вибагливий у догляді, як інші.

Ауду Сергій привіз з Терно­поля. Побачивши вдома змію­ку, мама… Ні, не вчинила скан­дал, а сприйняла вибір сина толерантно. Хоча, перш ніж зважитися на масаж королів­ським пітоном, трохи вагалася.

— Тепер вони — друзі, — радіє Сергій. — Бо у мене крута мама!

Не довелося довго вмовляти на екзотичний масаж і своїх по­стійних клієнтів.

Сергій Сахарчук і його хвостатий друг Ауда. Фото автора
Сергій Сахарчук і його хвостатий друг Ауда. Фото автора

— Перед тим, як купити пі­тона, я провів серед знайомих та відвідувачів опитування, чи вони б погодилися на масаж зміями. Відповіді чув різні. Одні із захватом одразу погоджува­лися, інші перелякано кричали «ні-ні-ні», треті обіцяли спочат­ку привести… тещу, — усміха­ється Сергій Сахарчук. — Але коли Ауда з’явився у мене в са­лоні, ніхто від послуг не відмо­вився. Клієнтів і справді стало більше.

Знайомлюся з хвостатим масажистом і я. Ауда спершу недовірливо на мене погля­дає. Сергій кладе мені пітона в руки… Мандраж вмить зникає. Бо пітон не холодний і не слизь­кий, як я собі уявляла, а дуже приємний на дотик. Майже як кошеня! Взаємодовіра виникає швидко. Ауда обнюхав мої руки й одразу вибрався на шию.

— Ну все, можна починати масаж, — зауважує Сергій, коли плазун обвився клубочком на­вколо моєї руки.

Виявляється, це вияв най­вищої довіри! Справді, уже хо­тілося того змія погладити. На доторк моєї руки він зовсім не сахався, а ніби підставляв свою голову. І не сичав, не роззявляв рота, щоб атакувати, не втікав. Це для мене було справжнім відкриттям. Я відчувала, що майже півтораметрова змію-ка мені… симпатична!

Зазвичай масаж зміями три­ває пів години. П’ятнадцять хвилин Ауда повзає по спині та голові, ще стільки ж — по об­личчю та животу. Відчуття ди­вовижні! На свій перший ма­саж до хвостатого спеціаліста прийшла й Ірина Дудко. Дівчи­на дозволила відбути сеанс під прицілом фотокамери. Не пові­рите: фразу «це так класно» або «божественно» вона повторила з десяток разів. Після закінчен­ня масажу подякувала Ауді, а Сергій свого напарника… поці­лував!

— Перед кожним першим се­ансом я проводжу зустріч з клі­єнтом, аби відчути його темпе­рамент, познайомити з Аудою, налаштувати на процедуру, — розповідає Сергій.

— Багато відмовляються? — цікавлюся.

— Що ви! Ще жоден не пере­думав. Дехто вже друзів приво­дить. Приходять і на фотосесії з моїм королівським пітоном. Навіть батьки маленьких дітей приводять, які під час зйом­ки залюбки з Аудою бавляться. Хоча взагалі для людини це чи­малий подвиг, я це розумію.

Масаж королівським піто­ном — незвичайний антистрес! Він сприяє розслабленню м’язів, зменшенню головного болю, неврозів. Людина заспо­коюється, зникає дискомфорт у спині, регулюється артеріаль­ний тиск, тож клієнт виходить із сеансу в гармонії зі собою та природою. А чоловікам, як свід­чить спеціалізована література, масаж зміями допомагає під­вищити потенцію.

— Я спілкувався з колегами у Києві, там така послуга досить популярна. Ну, а в мене поки та­кого, щоб з допомогою Ауди піднімали лібідо, ще не було. Але ми готові й до такої про­цедури, — запевняє Сергій Са­харчук. — Хоча найчастіше люди приходять на «хвостатий» ма­саж у пошуках нових відчуттів.

Схожі новини