Передплата 2024 ВЗ

На наплічниках – мордочки дворових котів

Вінничанка Наталія Степанюк відкрила у собі дивовижний талант. Дуже любить котиків, й надихнулася ними на створення оригінальних наплічників у вигляді пухнастиків

Її рюкзаки вражають реалістичністю. Адже здається, що на спині людини сидить справжнісінький гігантський кіт.

Вироби з вовни пані На­таля почала виготовляти кілька років тому. Хоч за освітою вона педагог, а за про­фесією менеджер, мистецтво стало порятунком від буденної суєти. Розробила авторські че­ревички та чимало елементів одягу, має цілу колекцію ігра­шок. А от ідея створити з вовни рюкзак, зізнається, виникла ви­падково. Звернула увагу, що ба­гато людей довкола носять не сумки, а саме наплічники.

Наталія Степанюк та її котонаплічники. Фото з відкритих джерел
Наталія Степанюк та її котонаплічники. Фото з відкритих джерел

— Свої вироби я виготов­ляю методом мокрого валян­ня, — розповідає майстриня. — Це коли береться вовна, мило і вода. І гарний настрій, звісно, — додає, усміхаючись.

Аби створити свого першого рюкзака-кота, жінка стала при­дивлятися до… дворових пух­настиків. Каже, вони такі ха­рактерні персонажі! У когось гарний розріз очей, у когось масть. Зареєструвалася також у соціальних мережах у групах природолюбів, шукаючи знімки котиків, які б її вразили. І зна­йшла. Так з’явився смугастик Веніамін.

— Це була річ для себе, — щиро каже Наталія Степанюк. — Бо ж рюкзак — дуже зручно. Але друзі побачили — попроси­ли створити котиків для їхніх ді­тей. На сьогодні маю сімейку з сімох ось таких симпатяг (пока­зує). Один вже від’їхав як пода­рунок в Іспанію.

І справді, коти неймовірні! Так і хочеться їх почухати за вушком, аби почути: «мррр»… Хтось як доповнення має різнобарвний шарф, а хтось — пов’язочку. Тож легко зрозуміти, де котик-хлоп­чик, а де — киця-дівчинка.

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Один котонаплічник май­стриня виготовляє протягом мі­сяця. Каже, могла б і швидше, але за роботу сідає лише у най­кращому настрої. Переконала­ся: тоді вироби виглядають як живі. Адже передається їм пози­тивна аура, що йде від натхнен­ня майстрині.

Витримує такий рюкзачок до п’яти кілограмів ваги. З ним можна ходити в магазин чи у школу. Але й сам собою він — чудовий аксесуар, який робить образ просто неперевершеним!

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Зараз Наталія Степанюк роз­робляє інші моделі рюкзаків. Обіцяє невдовзі здивувати на­плічниками-песиками та єнота­ми.

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел