Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Я припиняю голодування, але не припиняю боротьби!»

Міський голова Золочева Ігор Гриньків відновлюється після тривалої відмови від їжі

На 33-й день своєї мирної акції протесту «Молот має силу. Молотом по самобуду» міський голова Золочева Ігор Гриньків припинив голодування. За понад місяць відмови від їжі втратив 25 кілограмів і підіпсув своє здоров’я. Усе — заради того, аби добитися справедливості у справі незаконної забудови на землях, які належать громаді.

Нагадаємо, місцевий підприємець під приводом побудови кінотеатру здійснив рейдерське захоплення частини площі Вічевої та бульвару Сковороди у центрі Золочева. Питання вирішується в суді, і справа, схоже, затягнеться надовго. Насправді підприємець хоче будувати офісне приміщення. Листи міського голови Ігоря Гриньківа до усіх можливих інстанцій міста, району і країни не вплинули на ситуацію.

Ігоря Гриньківа протягом цьо го місяця підтримала масса людей — громадськість, політики, духовенство, жителі й гості Золочева. На площі перед самобудом уже назбиралася ціла колекція великих молотів і кувалд — символів майбутнього зруйнування усіх незаконних самобудів. Остання акція відбулася за участі мерів Львова, Винників, Дрогобича, Яворова, Комарного, Городка, Пустомит. Міський голова Львова Андрій Садовий висловив свою підтримку Ігорю Гриньківу і закликав припинити голодування. Потім усі разом вони стукали молотами у стіни самобуду.

«До мерії прийшов лист із суду, що документи відправлені до Львова, — сказав Ігор Гриньків журналісту „ВЗ“. — Розумію, розгляд цієї справи затягнеться, можливо, ще на місяць. Поки справа повернеться до Золочева, це буде ще довго. Але ми обов’язково доб’ємося правди в суді. Ми налаштовані категорично відвоювати наш громадський простір. Припиняю голодування, але не припиняю боротьби проти беззаконня та корупції! Щодня будемо приходити сюди, стукати в стіну цього самобуду, аж поки він не впаде».

«Зараз потроху відновлююся, — сказав Ігор Гриньків на запитання про стан здоров’я. — Я вдома. Мені порадив один чоловік, який знає, як виходити зі стану голодування, як правильно це робити. Мені важливо запустити шлунок. Наразі харчуюся лише овочевим відваром. Як тільки зігнуся — одразу крутиться голова. З лікарями також підтримую контакт, виконую рекомендації. Хочу ще раз пройти усі обстеження, подивитися, як працюють нирки. За тиждень часу, думаю, відновлюся».

Схожі новини