Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Меру Золочева Ігорю Гриньківу «шиють» гібридну війну і сміттєву блокаду

Міські голови закликали його припинити голодування, але він не погоджується і продовжує боротися проти самобуду у центрі міста

Міський голова Золочева Ігор Гриньків уже понад місяць голодує на центральній площі міста, протестуючи проти незаконного самобуду. Нагадаємо, мер виступає проти рейдерського захоплення частини площі Вічевої та бульвару Сковороди у центрі, яке здійснив місцевий підприємець під приводом побудови кінотеатру. Насправді він хоче будувати офісне приміщення. Листи міського голови до усіх можливих інстанцій міста, району і країни не вплинули на ситуацію. Справа зав’язла в судах…

Ігор Гриньків за цей час схуд на 25 кілограмів (!), але не втратив завзяття і енергії до боротьби. Він проводить мирну акцію протесту «Молот має силу.

Молотом по самобуду". За цей час його відвідала маса людей — представники громадськості, політики, жителі і гості Золочева. Усі, хто підтримує акцію, приносять великі молоти та кувалди — як символ майбутнього зруйнування усіх незаконних самобудів. На своїй сторінці у «ФБ» Ігор Гриньків щодня публікує відеозвіти і звернення.

На 32-ий день голодування мера Золочева відвідали члени Львівського регіонального відділення Асоціації міст України — мери Львова, Винників, Дрогобича, Яворова, Комарного, Городка, Пустомитів. Міський голова Львова Андрій Садовий висловив свою підтримку Ігорю Гриньківу і закликав припинити голодування. Усі міські голови тримали в руках по кувалді.

«На 32-ий день голодування документи суду знову пішли в апеляцію, а це означає, що справа буде розглядатися ще довго і знову повертатися назад, — наголосив Ігор Гриньків, виступаючи перед колегами. — Районна влада так і не спробувала нам допомогти». Ба більше — за словами мера, у райадміністрації почали… звинувачувати його у сміттєвій блокаді Золочева. «У райадміністрації підбурюють людей проти нас, щоб вони перекривали сміттєзвалище, — сказав пан Гриньків. — Голова адміністрації Володимир Недзельський, коли я був у нього в службовому кабінеті, у присутності журналістів запитав: «Скажіть, чому ви дали вказівку не вивозити сміття?».

Як брешуть! Не бояться ні Бога, ні людей!".

Насправді, за словами Ігоря Гриньківа, 8 червня Золочівське сміттєзвалище було заблоковане не без відома районного керівництва. Підприємство «Еко Баланс Золочів» перестало збирати відходи, бо його роботу паралізовано. Працівники вимушено не вийшли на роботу. «24-тисячне місто — перед загрозою екологічного лиха. Вважаю цей метод підлим і цинічним знущанням над громадою», — каже мер.

Також Ігор Гриньків ознайомив мерів із звітом Громадської ради при райадміністрації. Цей орган, ясна річ, в опозиції до мера-бунтаря. «Громадська рада висловила занепокоєння дестабілізацією громадського порядку на території міста, — йдеться у цьому документі. — Мер закликав брати молотки і стукати в мури самобуду, щоб цей стукіт почули у Львові і у Держархбудінспекції України. А також поширив відео, де він разом із группою осіб стукають кувалдою у стіни самобуду. Це набуло небувалого резонансу, було озвучено у Верховній Раді та на засіданні сесії райради. Не виключаємо, що ця ситуація є елементом гібридної війни…».

«Отакої! Це ми всі, виявляється, сепаратисти! — звернувся до присутніх мерів і жителів Ігор Гриньків. — А наша акція протесту — це гібридна війна у Золочеві!».

Ігор Гриньків розповів журналісту «ВЗ», що наразі не припиняє голодування. «Я не дуже добре почуваюся, — сказав він. — Лікарі постійно контролюють мій стан — міряють тиск, беруть аналізи крові, роблять УЗД внутрішніх органів. Хочуть мені капати глюкозу. Але я ще можу триматися і боротися».

Схожі новини