Передплата 2024 «Добра кухня»

Львів заджазує увосьме

Цьогорічний Leopolis Jazz Fest вразить насиченою концертною програмою

З 27 червня по 1 липня в культурній столиці України відбудеться VIII Міжнародний джазовий фестиваль Leopolis Jazz Fest. Упродовж п’яти днів львів’яни та гості міста матимуть змогу насолодитися творчістю більш ніж 170 музикантів із 16 країн світу.

Концерти відбуватимуться в різних локаціях Львова: джазові виконавці виступлять на сцені імені Едді Рознера (Парк культури), сцені на площі Ринок і сцені біля палацу Потоцьких. Хедлайнери фестивалю — і зовсім молоді зірки, і всесвітньо відомі музиканти. До слова, восьмий Leopolis Jazz Fest збігається з роком ювілярів: серед учасників свята — 80-річний американець Чарльз Ллойд, 60-річний швед Ларс Даніельсон та оркестр INSO-Львів, якому цьогоріч виповнюється 20.

Особливим стане другий день фестивалю, який припадає на День Конституції України. За доброю традицією, в державне свято організатори проведуть концерт саме українських музикантів — гурту ONUKA, що виступить на сцені на площі Ринок. А 30 червня можна буде послухати Тома Ібарру — 18-річного французького гітариста і композитора, переможця премії LetterOne, виступ якого відбудеться в рамках власного туру основними джазовими фестивалями Європи.

Примітно, що чимало виступів колективів підтримають іноземні посольства й інститути. Так, дотичними до фестивалю будуть установи Франції, Німеччини, Австрії, Швейцарії, Італії, Ізраїлю, Данії, Туреччини. А з нагоди Дня Канади, який святкують 1 липня, буде працювати Canada House/Maison du Canada в Італійському дворику, а на сцені на пл. Ринок відбудеться концерт за участі таких канадських музикантів, як Jake Koffman Quartet, John Stetch Trio, Alex Goodman Quartet. Заходи відбудуться за підтримки Посольства Канади в Україні.

Окрім звичної концертної програми, відвідувачів Leopolis Jazz Fest чекатимуть майстер-класи, джазові кінопокази і численні джеми.

Щороку фестиваль відвідує близько 100 тисяч гостей з України та закордону. Два роки тому Leopolis Jazz Fest був визнаний британським виданням The Guardian одним із найкращих джазових фестивалів Європи.

«За останні роки проведення фестивалю ми помітили, що зацікавленість людей джазом активно зросла. Навіть деякі громадські ініціативи мають на меті більше культивувати джаз. Тож бачимо, що фестиваль є справді великою вартістю для міста», — зазначив на прес-конференції заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Схожі новини