Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Ми здогадувалися, але „на гарячому“ їх ніхто не піймав»

Екс-артистові балету Львівської опери Миколі Санжаревському висунули нове звинувачення

Не встиг стихнути скандал з приводу звинувачення соліста Львівського Оперного театру Миколи Санжаревського у шпигунстві і підтримці так званих ДНР і ЛНР, як вибухнув новий скандал. Тепер уже екс-соліста Оперного Миколу Санжаревського звинуватили у педофілії.

Нагадаємо, інформація про те, що соліст Львівської опери на своїй сторінці «ВКонтакте» поширює дописи від сепаратистських спільнот та відверто підтримує самопроголошені республіки, з’явилася ще 9 січня. Першою про це написала одеська журналістка Олена Добровольська, надавши скріншоти сторінки Санжаревського. За інформацією журналістки, чоловік також займався збором грошей для сепаратистських організацій через WebMoney. Артист усе заперечував.

Перевіркою такого серйозного звинувачення зайнялася СБУ. Тим часом балерун написав заяву на звільнення. 28 лютого його було звільнено за згодою сторін.

І ось нова «бомба». Радник міністра МВС, нардеп Антон Геращенко повідомив, що екс-соліст балету Львівського Національного драмтеатру опери та балету мав стосунки з неповнолітньою, 13-річною львівською школяркою.

«Четвертий рік, як він веде подвійне життя, сподіваючись, що ніхто не дізнається, що впродовж усіх цих років він був активним поплічником російських спецслужб в інформаційній війні протии своєї Батьківщини. Окрім шпигунської діяльності, Миколі Санжаревському доведеться відповісти за розбещення неповнолітньої дівчинки Вікторії, яку він не лише розбещував з 13 років, а й через яку вивідував інформацію про військову службу її брата в зоні АТО», — написав Антон Геращенко у Facebook.

Як доказ, наводить інформацію «Україн ького Кіберальянсу» та центру «Миротворець», які опублікували скріншоти особистих переписок у соцмережі В К Миколи Санжаревського.

Серед оприлюднених матеріалів є переписка артиста з 13-річною Вікторією К. зі Львова. Як свідчать скріншоти, чоловік пропонував школярці інтимні стосунки…

До слова, позиція самої Вікторії, судячи з того листування, також є проросійською. «Я цілий день на Холмі Слави, мені завтра комсомольський квиток видають», — написала дівчина в одному з повідомлень.

Також вона повідомила Санжаревському, що двоюрідний брат її матері є радником президента РФ з питань ядерної безпеки.

Звинувачення у розбещенні дівчинки-підлітка Микола Санжаревський повністю заперечує, опубліковані скрін-шоти переписки називає фальшивкою.

Щоб переконатися у таких серйозних звинуваченнях, чи, навпаки, спростувати їх, я поцікавилася у мами, діти якої вчилися у балетній школі у Миколи Санжаревського.

— Не можу сказати, що я щось таке зауважувала, — каже жінка. — У мене двоє дітей навчалися у Санжаревського. Дівчинка, про яку йдеться, котра начебто мала стосунки з паном Миколою, вчилася разом з моєю старшою дитиною в одній групі. Коли почула цю жахливу новину, запитала, чи знала вона про це. Моя дитина сказала: «Ми здогадувалися, але „на гарячому“ їх ніхто не піймав». Для мене це — шок. Ми знали пана Миколу з одного боку, а він, як з’ясувалося, мав ще інше обличчя. Ми йому вірили і довіряли своїх дітей. Вінвозив їх на конкурси і у табори — в Одесу і Карпати. Там вони репетирують багато. При нас, батьках, він поводився коректно, не вів жодних розмов на політичні теми. Пригадую, коли діти займалися у хореографічній школі на Дорошенка у Миколи Санжаревського, його ще тоді звинувачули у педофілії. Але ми у це не вірили.

Чи зауважувало керівництво Львівської державної хореографічної школи, що їхній викладач має нездорові почуття до дітей, журналісту «ВЗ» розповів директор школи Володимир Саболта.

— Це дуже серйозне звинувачення, — каже Володимир Григорович. — Двома-трьома словами охарактеризувати дії Санжаревського не зможу. Але з приводу Віки, про яку йдеться, і переписку з якою оприлюднено, Санжаревський сказав: «Усе це роблять мої конкуренти і зависники!». Ну, який я його конкурент? Він був у мене на кафедрі ще в училищі культури, вчився у мене і пізніше працював у нашій школі. Я йому давав «зелену» вулицю, але він виявився непорядним. У мене була довіра до нього. Хоча ще у театрі мене попереджували, що він не той, за кого себе видає. Але я казав: «Поки сам не переконаюся, не хочу нікому вірити». І коли переконався, що йому подобаються малолітні дівчатка, я поставив на педраді питання ребром. На що Санжаревський сказав: «Ви хочете мене вижити!». На новий навчальний рік він до мене не з’явився. І я перехрестився. Микола відкрив свою школу балету і переманив дітей з нашої школи до себе.

Після того, як Миколу Санжаревського було звільнено з Львівського театру опери та балету «за згодою сторін», 12 артистів балету написали листа на ім’я директора театру пана Вовкуна, міністра культури пана Нищука, уповноваженому з прав людини пані Лутковській, у якому просять посприяти у «вирішенні питання про збереження міжнародних проектів та конкурсів, які були ініційовані артистом балету Миколою Санжаревським». Серед підписантів є артист Володимир Судомляк.

— Це не зовсім лист на підтримку самого Санжаревського, — сказав журналісту «ВЗ» пан Володимир. — А на підтримку тих конкурсів, які він організував. Він був арт-директором цих конкурсів. Але насправді цей лист нікуди не пішов. Ми його написали і зібрали підписи, але нікуди не відіслали. Навіть не подавали директору театру.

— Але ж лист «гуляє» в інтернеті!

Не знаю, яким чином він туди потрапив. «Ходу» ми йому не давали.

Схожі новини