Передплата 2024 «Добре здоров’я»

“Останній крок” у кіно Жан Рено зробить в Україні

Знаменитий французький актор приїхав у Карпати на зйомки фільму

У Карпати приїхав всесвітньо відомий французький актор Жан Рено. Саме у цій місцевості, на озері Синевир, відбуватимуться зйомки україно-французького фільму "Останній крок", де Рено грає головну роль. Знаменитий “Леон-кіллер” у цій стрічці також зіграє роль найманого вбивці, який насолоджується відставкою на березі маленького і віддаленого озера у Канаді. Випадково до нього потрапляє дівчина, яка зазнала травми після нещасного випадку на мотосанях. Найманий вбивця, який усе життя вбивав, вперше врятує чиєсь життя...

Фільм став одним із переможців 10-го конкурсного відбору Держкіно. Режисер та автор сценарію фільму - француз Фредерік Петіжан. Оператором-постановником буде триразовий лауреат премії "Сезар", французький кінооператор Т’єррі Арбогаст. Загальна вартість випуску фільму — понад 73 мільйони гривень, з яких 21 мільйон надасть Україна. Окрім Карпат, стрічку зніматимуть у Києві, Нью-Йорку і Канаді.

- Мав честь особисто привітати Жана Рено з приїздом у Карпати для зйомок в українсько-французькому фільмі "Останній крок". Співпраця з зірками такого масштабу - черговий етап розвитку нашої кіноіндустрії та свідчення довіри до рівня нашого професіоналізму з боку європейських колег, - розповів голова Держкіно України Пилип Іллєнко.

Окрім Жана Рено, для якого ця стрічка стане заключною у його кінокар’єрі, в “Останньому кроці” зіграють канадійка Сара Лінд, англієць Том Хоппер, американець Гаррі Дурдан, а також українські актори Ігор Цишкевич, Маргарита Бурковська та Олег Карпенко.

Вихід стрічки в прокат заплановано на 2019 рік.

Довідка “ВЗ”

Жан Рено (справжнє ім’я - Хуа́н Море́но-і-Ерре́ра Хіме́нес) - французький актор іспанського походження, якому 30 липня виповниться 70 років. Зіграв у близько 60 фільмах. Найвідоміші з них - "Леон", "Прибульці в Америці", "Багряні ріки", "Шеф", “Годзілла”, “Код да Вінчі” тощо.