Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На відкритті Берлінале’2018 показали «Острів псів»

  • 17.02.2018, 12:29
  • 1 286

У цьому анімаційному фільмі «зустрілися» Дісней, Куросава та Міядзакі

Вес Андерсон є майстром чудових відкриттів, - стверджує Тадеуш Соболєвський (журналіст Gazeta Wyborcza), - після перегляду роботи видатного американського кінорежисера.

Чотири роки тому його «Готель «Будапешт» теж відкривав Берлінале, а ось тепер «Острів псів», друга після «Фантастичного лорда Ліза» анімація Андерсона.

Насправді ж у кожному фільмі цього стиліста - або, можливо, просто стиліста кіно? - є щось з анімації.

«Острів псів» - це жива антологія кіно. Мер-диктатор японського міста Мегасакі називається Кобаясі, як і режисер жанрової антології «Квайдан» та знаменитого «Харакірі». Сама історія з розряду «Семи самураїв» Куросави, про це нагадує музична тема. От тільки ті самураї були простими селянами, а тут - звичайними собаками.

Автор зізнався, що натхнення для фільму живилося дитячими спогадами про «The Plague Dogs» Мартіна Розена (1982) - де героями там були пси-втікачі з лабораторії.

Не дивно, що на прес-конференції цього найполітичнішого фестивалі не говорили про політику, лише про собак. Команду та акторів, які озвучували стрічку, - Білл Мюррей, Едвард Нортон, Тільда ​​Суїнтон, і навіть Yoko Ono, - були ретельно опитано про породи собак. Лише один із присутніх визнав, що має кота.

«Цей текст не закінчиться. Бо журналістам наказали, що вони мусять забратися з прес-залу з міркувань безпеки. У фестивальному палаці з'явилася команда антитерористів зі псами…», - завершує оповідь про анімаційний фільм «Острів псів» Тадеуш Соболєвський.

За матеріалами Gazeta Wyborcza

Схожі новини