Передплата 2024 «Добра кухня»

Польський фермер, який залишив хвору українку на вулиці,обіцяє оплатити її лікування

Єнджей Чіховлас, польський фермер, що залишив на вулиці свою працівницю з України, в якої стався інсульт, оприлюднив на порталі money.pl свою офіційну заяву.

Єнджей Чіховлас, польський фермер, що залишив на вулиці свою працівницю з України, в якої стався інсульт, оприлюднив на порталі money.pl свою офіційну заяву. “Моя фірма завжди орієнтована на законну діяльність, і водночас дбає про усіх своїх працівників”, - цитує заяву Чіховласа wprost.pl.

Справа набула в Польщі широкого розголосу. Власник сільськогосподарського підприємства зі Шьроди Вєлькопольської не допоміг своїй працівниці, в якої стався інсульт (крововилив у мозок). Працедавцем українки є Єнджей Чіховлас, який фігурував на рекламних білбордах мережі супермаркетів Lidl. Ці білборди вже замінено на інші. Поза тим, на сайті цієї мережі вже немає інформації про Чіховласа, а рекламний ролик про його фірму вилучено з каналу “Лідла” на YouTube.

У заяві на порталі money.pl Чіховлас шкодує з приводу того, що сталося з Оксаною Харченко. На думку бізнесмена, опис цієї події у ЗМІ “не враховує її дуже складного перебігу”, оскільки інсульт начебто не був наслідком тієї роботи, яку виконувала українка. “Прагну запевнити, що моїм і моєї фірми пріоритетом є надання потерпілій відповідної підтримки, - заявив, зокрема, Чіховлас. - Засвідчую, що покриємо кошти, необхідні для лікування пані Харченко у шпиталі та її реабілітації. Беручи до уваги важку ситуацію, в якій опинилася пані Оксана, надамо також необхідну допомогу її близьким”. Бізнесмен також повідомив, що “відповідні інституції намагаються встановити фактичний перебіг подій”, і що він надасть цим органам усю потрібну інформацію.

Крововилив у мозок стався в Оксани Харченко після роботи, коли вона перебувала у своїй кімнаті на території підприємства. Працювала “на чорно”, тому її шеф зволікав із наданням допомоги, побоюючись, що стане відомо про нелегальне працевлаштування українки. Через дві години відвіз Оксану до містечка і поклав на лавку. Потім зателефонував до поліції і повідомив, що знайшов невідому особу в стані сп'яніння. Як інформує познанська Gazeta Wyborcza, зараз жінка у тяжкому стані, не говорить і не їсть самостійно. Її стан міг би бути кращим, якби допомогу було надано швидше.

Схожі новини