Передплата 2024 «Добра кухня»

Останні оплески Кузьмі...

Музиканта поховали у родинному склепі в Брюховичах

5 лютого тіло Андрія Кузьменка винесли з Преображенської церкви під бурхливі овації друзів та прихильників музиканта. Львів востаннє віддав шану талановитому виконавцю та кумиру мільйонів Кузьмі Скрябіну. На прощання з Кузьмою з Індії прилетіла компаньйонка по “Шансу” Наталка Могилевська, приїхав давній львівський товариш Тарас Чубай, друзі Руслана з чоловіком Олександром Ксенофонтовим, перші учасники “Скрябіна” Сергій Гера та Ростик Домішевський, “хресний батько” “Скрябіна” Володимир Бебешко зі старшим братом Леонтієм Бебешком, український богатир Василь Вірастюк... В колі друзів, колег, дружини Андрія Світлани, дочки Барбари та батьків музиканта — Віктора Кузьмича і Ольги Михайлівни — музиканта поховали у склепі в смт Брюховичі на Львівщині.

Потік людей до Преображенської церкви, куди 4 лютого привезли тіло музиканта, не припинявся впродовж цілої доби. До опівночі усі вулиці поблизу місця прощання з Кузьменком були заблоковані, кілометрова процесія тяглася від площі Ринок до Лялькового театру. О четвертій ранку в храмі перебувало близько 40 людей, що прийшли попрощатися з музикантом, на той час живими квітами були встелені навіть лави і підлога церкви.

На Брюховицькому цвинтарі церемонія поховання була закритою, лише для рідні. По периметру чатувала охорона, не підпускаючи сторонніх до ще не оббитого мармуром, щойно зведеного родинного склепу Кузьменків. “На похороні багато друзів Андрійка, і не лише з України, — розповіла Руслана. — Щойно поклали Андрійка в склеп, одразу вийшло сонце та стало так припікати, що почав танути сніг. Я поклала на труну синьо-жовтий прапор, а в склеп — великого білого пухнастого ведмедика, щоб був там з Андрійком... Сьогодні ми поховали брата по українській крові, брата по духу і брата по драйву”. А Сашко Ксенофонтов, який записував перші пісні Скрябіна на львівській “Студії Лева”, додав: «Все велике видно на відстані. І зараз, коли розуміємо, що можливості подзвонити Кузьмі вже немає і відстань між нами збільшується, розумієш: Кузьма — велика Людина».

Матір Кузьми (46-річний музикант був єдиною дитиною в сім’ї) після церемонії попросила артистів, які любили Андрія, переступити через свої «забобони» і записати для нього спільну пісню.

Схожі новини