Передплата 2024 «Добра кухня»

Олег ГОРБАНЬ: «У 2015-му кожен обирає сам: вперта Коза чи терпляча Вівця»

Розмова про те, яким бачать астрологи майбутнє України, яким буде 2015 рік та чи варто повністю довіряти зіркам

Рік тому, на початку грудня 2013-го, я брала інтерв’ю у астролога Олега Горбаня щодо прогнозів на 2014 рік. Майдан тоді був у розпалі, а про війну з Росією ніхто і подумати не міг. Важко було повірити у чимало з того, що тоді почула від астролога — не все тоді було опубліковано (див. «Високий Замок» за 26.12.2013 р.) — проте багато що справдилося. Тому сьогодні знову наша розмова з членом координаційної ради Спілки астрологів України, головою Львівської регіональної асоціації астрологів «Геліос» Олегом Горбанем (на фото) — про те, яким бачать астрологи майбутнє України, яким буде 2015 рік та чи варто повністю довіряти зіркам.

— Наступний, 2015 рік, за східним календарем є Роком синьої (зеленої) дерев’яної Кози (або Вівці). В астрології Коза є символом впертості, непередбачуваності, подекуди хитрощів (згадаймо відому українську казку). То чи стане 2015-ий продовженням усього того, що діється нині в Україні?

— Наслідки 2014-го будуть даватися взнаки упродовж наступного року. Економічно 2015-ий буде важчим за

2014-ий. Астрологічно це пояснюється напруженим аспектом Урана та Плутона, який поступово складався з кінця 2013-го. Зміни будуть стосуватися багатьох країн: будуть революції, зміни курсу та соціального устрою. Та майбутні глобальні світові зміни в подальшому не зачеплять нашої країни — саме тоді і почнеться процвітання України. Стабільний розвиток України в повну силу відчуємо лише через 5-10 років. Розпочнеться він з 2020 року.

2015 рік буде перехідним, а тому важким. Подібна напружена конфігурація зірок на небі вже була (1932 р.). У 2015-му Плутон — планета трансформацій — витягне назовні всі негативи, які визріли у суспільстві, щоб очистити та внести зміни у свідомості людей. Ці події матимуть дію, подібну до медичного щеплення. Здоровий організм щеплення переносить легко, й воно одразу допомагає зміцнити імунітет. Важко переносить хворий організм — підвищується температура, лихоманить, виходять назовні всі болячки, які були в організмі раніше. Події в Україні, починаючи з кінця 2013 року, подібні до дії щеплення. Вони відбуваються для того, щоб підготувати підґрунтя для зародження на наших теренах нової чистої духовності. Наші землі (про це говорили різні пророки) у майбутньому мають важливу подальшу місію — саме на цих землях згодом має зародитися нова духовна світова ідея, яка колись об’єднає усі слов’янські народи. Чому саме Україна? Бо Україна під знаком Тельця — хоч і пасивним та терплячим знаком, проте знаком, який несе енергію відродження, народження нового життя.

— На що варто звернути увагу у прийдешньому році?

— Варто бути уважним під час двох сонячних та двох місячних затемнень. Події 20.03 (сонячне затемнення) та 4.04 (місячне затемнення) змусять змінити своє ставлення до інших. 13.09 (сонячне затемнення) та 28.09 (місячне затемнення) прийдуть зміни щодо рішень, які матимуть вагомий результат у 2016-му.

Перша половина року буде важкою, лише з другої половини ситуація почне вирівнюватися та заспокоюватися. Ескалація воєнної агресії триватиме до весни. Друга половина березня та перша половина квітня для України — неспокійні часи великої напруженості та жорстких змін, які на початку травня покладуть початок вирішенню проблем. Кінець вересня-початок жовтня принесе Україні напруження політичного характеру, яке закінчиться змінами, перестановками у владі. З осені 2015-го почнеться поступовий рух до стабілізації.

— Стурбовані погляди усього світу спрямовані у бік Кремля. Скільки ще правитиме Путін та коли припиниться його війна з Україною?

— Найближчим часом усунення Путіна від влади не очікується. У його астрологічній карті на 2015 рік простежується новий виток агресії. Та є кілька дат, на які Путін відреагує гостро. Це кінець лютого-початок березня 2015-го, який спонукатиме його до радикальних кроків — це призведе до резонансу у світі (імідж Путіна буде остаточно зіпсовано). Потужна хвиля світового протесту проти його дій буде в березні, коли він здійснюватиме рішучі агресивні кроки. Ці кроки викличуть нові конфлікти з Росією (окрім України). Внутрішні обставини та труднощі в економіці Росії змусять Путіна наприкінці серпня та у вересні здійснити перестановки у владі. Наприкінці 2015-го Путін, ймовірно, відійде в тінь, можливо, це буде пов’язано з необхідністю зміцнити свої сили в Росії. З осені та до кінця 2015-го збройні протистояння на території України стихатимуть.

— Чого варто очікувати усім нам щодо ситуації на Донбасі?

— Події 2013-го, 2014-го астрологічно були закладені ще у 1917-1918 рр. (коли незалежність України була втрачена). Нинішні події — це перевірка на незалежність. Саме Чорний Місяць (Ліліт), який задіяний нині в астрологічних аспектах, виявляє причинно-наслідкові часи кармічно не випадкових подій. А Плутон спонукає здригнутися та виявити всі колишні вади, що спричинили нинішнє становище: безпечність, корисливість, егоїзм. Усі ті, хто свого часу приймав рішення щодо дестабілізації на Донбасі, через 4,5 року гірко пошкодують про свої вчинки. Чорний Місяць (апогей місячної орбіти) хоч і є фіктивною точкою, проте відіграє значну роль в астрології. Чорний Місяць примушує згодом спокутувати наслідки неправильних дій та бажань, здійснених проти совісті. Навесні 2015-го спроби федералізації не здійсняться. Невизначеність Донбасу почне руйнувати його зсередини. Певні зрушення стосовно Донбасу можливі лише у 2016-му.

— Чого варто очікувати у 2015-му на фінансовому ринку?

— Оскільки у 2015-му буде активною планета Нептун, яка в гороскопах зазвичай віщує інфляційні процеси, — ресурси будуть далі знецінюватися. І відбуватиметься це хвилеподібно. У січні-лютому 2015-го влада намагатиметься утримувати стабільність. Проте у березні, а особливо у квітні — знову фінансовий спад. Середина року очікується більш стабільною, ймовірне незначне зростання економіки. Проте у другій половині вересня та в жовтні знову буде спад (ймовірно, пов’язаний зі змінами в уряді). Це буде період, коли знівелюється навіть той невеличкий досягнутий влітку ріст економіки, як і курс на стабілізацію гривні. Існує ризик, що з осені 2015-го та у 2016-му спад економіки триватиме.

— Дехто прогнозує, що нинішні новообрані в Україні парламент та уряд недовго будуть керувати. Що пророкують зірки з цього приводу?

— З астрологічної точки зору час вступу у робочий процес новообраних парламенту та уряду обрано вдало. Є всі можливості для ефективної діяльності. В умовах воєнного протистояння їхні кроки щодо утримання гривні та захисту від кризи значно пом’якшать складну економічну ситуацію в країні. Та кращі показники будуть досягнуті, все-таки, з середини осені 2015-го, що буде пов’язано зі змінами в уряді наприкінці вересня — на початку жовтня.

— Чого варто у 2015-му сподіватися від українських політиків: П. Порошенка, А. Яценюка, В. Гройсмана,

Ю. Тимошенко?

— Розглядаючи гороскопи політиків, бачимо відображення в них тих процесів, які відбуваються у суспільстві — таким чином можна передбачити певні події у суспільстві. Для президента Петра Порошенка важливими моментами 2015-го стануть кінець січня та початок лютого, коли під тиском обставин йому доведеться приймати непопулярні рішення, в результаті яких його рейтинг падатиме. Та після подій навесні він знову поверне свої лідерські позиції. Емоційно складним стане для нього кінець травня, коли доведеться виявити чудеса дипломатії, щоб без конфліктів провести важливі переговори. У жовтні його очікують зміни в оточенні, можливо, в уряді чи в парламенті.

Для Арсенія Яценюка прийдешній рік видасться складним. Особливо відчутними стануть труднощі у роботі навесні (у березні), коли зменшиться довіра електорату. У вересні Яценюк відчує сильне протистояння у виконавчій владі, але до листопада цей процес завершиться. Наприкінці листопада — на початку грудня його очікує певне обмеження, можливо, навіть усунення від справ або ж перехід на іншу роботу — то буде певний перепочинок, пов’язаний з сильною внутрішньою протидією, проте він знову повернеться та залишиться при владі.

Гороскоп Володимира Гройсмана свідчить про те, що він — людина амбітна, комунікабельна, проте не надто говірка. Це людина, яка може зреалізувати свій багаж знань, оскільки чітко ставить собі мету та вміє знаходити з іншими спільну мову. Переломним у його житті стане вересень 2015-го, коли відбудуться певні зміни. Труднощі, які йому не вдалося подолати у грудні 2014-го, подолає у вересні 2015-го. У жовтні його чекає перехід у новий ракурс.

Для Юлії Тимошенко прийдешній рік буде непростим, з періодичними проблемами. З кінця січня по квітень фінансові проблеми спровокують низку причин та кроків, які матимуть наслідки у майбутньому. Та початок осені для Юлії Тимошенко буде вдалим — виникнуть нові можливості та гармонійні умови, проте листопад 2015-го виявиться напруженим у соціальному та політичному плані, здоров’ї.

— Як почуватимуться наступного року представники різних стихій та знаків зодіаку? До кого у 2015 році буде прихильною Фортуна?

— Наступний рік буде сприятливим для людей наполегливих, амбітних, зі своїми поглядами на життя. Творчим натурам сприятиме у самореалізації. Треба бути уважним з фінансами — тут можливі непродумані вчинки. Багато чого у своєму житті зможуть змінити ті, хто народжений наприкінці березня та у квітні.

Для представників стихії води (Риб, Раків, Скорпіонів), якщо вони зуміють пристосуватися до обставин, рік буде нейтральним. Більш вдалий для них період почнеться з вересня. Риби, народжені з 24.02 по 2.03, — ті, які займаються у житті улюбленою справою, — досягнуть творчих успіхів. Але потрібна самодисципліна. Уважним щодо свого здоров’я влітку та на початку осені потрібно бути Скорпіонам, народженим в останні дні цього знака.

Для представників земної стихії (Тельців, Дів, Козерогів) більш сприятливими теж будуть осінь та кінець року. Починаючи з серпня, особливо вдалий час настане для Дів — зможуть найбільш повно реалізувати свої можливості. Вагомі життєві зміни чекають окремих Козерогів, народжених з 3.01 по 8.01. Для них рік буде інтенсивним та напруженим.

Порада представникам стихії вогню (Левам, Овнам, Стрільцям) — вірити в свою удачу та прагматично ставитися до життя. Для них дуже сприятлива перша половина року. Та оскільки рік мінливий — треба бути готовим до кардинальних змін, для досягнення успіху необхідно виявляти ініціативу. До кінця літа триватиме особливо вдалий час для Левів. Насиченим подіями буде життя Овнів, особливо народжених з 2.04 по 13.04 — їм буде необхідно берегти стосунки, а також намагатися реалізувати нові проекти.

Для представників повітряної стихії (Близнюків, Терезів, Водоліїв) наступний рік — гармонійний, особливо його перша половина. Для того, щоб втриматися під час змін, треба покладатися на друзів. Друга половина року буде складнішою, потребуватиме уваги щодо починань.

— Підсумуємо. Як варто поводитися у Рік Кози?

— Інтрига наступного року полягає у тому, що 2015-ий є роком Кози та Вівці водночас. Коза відома своєю впертістю та примхливістю. Вівця ж є символом терплячості та смирення. Тому впродовж року кожен сам обирає свою тактику поведінки. Та незалежно від того, яку ви тактику обрали, переживши усі зміни та незгоди 2015-го, наприкінці року і вперта Коза, і терпляча Вівця втомляться і заспокояться. Емоційний, насичений різними подіями Рік Кози змусить людей змінитися на краще. Та не забуваймо, що Коза (Вівця) вступить у свої права лише 19.02.2015 р. А до того часу земляни далі перебуватимуть під впливом волелюбного, норовливого Коня.

Схожі новини