Передплата 2024 «Добра кухня»

«Поводир» іде на рекорд!

Касові збори «Поводиря» перевищать витрати у 10 разів

94754 глядачі переглянули фільм “Поводир” за перший вікенд прокату. Стрічка Олеся Саніна встановила рекорд в Україні серед вітчизняних фільмів і вийшла на рівень голлівудських кіношедеврів.

У Міністерстві культури результатами вражені — досі найбільшу увагу глядачів зміг привернути український жахастик «Тіні незабутих предків: Таємниці Мольфара». Молодіжний трилер режисера Любомира Левицького зібрав за вихідні 52 тисячі глядачів. Решта українських фільмів («Тойхтопройшовкрізьвогонь», «Лом­бард», «Кохаю і крапка») ледве назбирували 5 тисяч глядачів.

Режисер Олесь Санін вважає, що успіх історично-епічної стрічки полягає у її актуальності: фільм розповідає про чорну сторінку в історії України — колективізацію, Голодомор, Розстріляне відродження, масове знищення кобзарів у 30-х роках.

Фільм про “червону чуму” на території України зацікавив глядачів більше, аніж голлівудські стрічки «Анна Кареніна» (82902 глядачі), «Великий Гетсбі» (84734 глядачі), «Джанго вільний» (71917 глядачів). При тому, що бюджет «Поводиря» — 2 млн. доларів, а «Великого Гетсбі» —

105 млн. доларів. За прогнозами фірми, яка займається дистрибуцією стрічки, касові збори «Поводиря» покриють витрати на фільм.

Не всі глядачі мають змогу переглянути стрічку — кінотеатри деяких східних областей України відмовились від “Поводиря”. Зокрема, проблеми із показом відбулися у Маріуполі та Краматорську: “Вони бояться, що спалять чи підірвуть кінотеатр. Не думав, що це настільки складно”, — розповів Олесь Санін. Зараз фільм-рекордсмен показують у 130 кінотеатрах країни. Режисер готовий докласти зусиль, щоб схід таки побачив «Поводиря»: «Люди дуже просять, тому будемо шукати альтернативні способи показу: у школах, у військових частинах». Олесь Санін готує чотирисерійну телевізійну версію фільму «Поводир» — її покажуть на телеканалі “Інтер”.

175 млн. доларів

У таку суму оцінюють розробку нового суперавтомобіля-всюдихода для російського президента Путіна. Машину має бути виготовлено до кінця 2016 року на Ульяновському автозаводі. Партнерами проекту “Кортеж” будуть російські “КамАЗ”, “ГАЗ”, французька фірма “Порше”.

Схожі новини