Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Зиму в Україні наразі відмінили

Листопад буде теплим. А грудень, кажуть синоптики, може бути ще теплішим!

Чи може бути восени аж два “бабині літа”? Може. У цьому можна переконатися, вийшовши на вулицю. Одягатися тепло не треба, батареї можна відключити, бо температура, як для листопада, аж зашкалює. Плюс 15-17 градусів буває не лише у червні, коли ллє дощ, а й глибокої осені.

Ми вже звикли до того, що 8 листопада — на Дмитра, має бути холодно, сиро, неприємно і падає мокрий сніг... А цього року природа приємно здивувала українців: з настанням останнього осіннього місяця до нас прийшло тепло.

Як повідомляє Укргідрометцентр, холодне повітря потроху відступає у східному напрямку, а з Центральної Європи до нас переміщається тепла повітряна маса атлантичного походження. Тепла погода тішитиме нас протягом усього місяця! Тільки вночі, переважно у східній частині країни, триматимуться невеликі морози. Місцями — туман і мряка.

У західній частині України синоптики передбачають суху погоду, місцями туман, паморозь. До кінця цього тижня температура повітря вночі 0-5 градусів тепла, вдень +9+14 і навіть 16 градусів тепла. У Львівському гідрометцентрі запевняють, що дуже тепло буде до 16 листопада включно. Температура вночі буде плюсовою, навіть до 5 градусів, а вдень нас тішитиме справжня спека — 15-16 градусів тепла. У двадцятих числах вже не буде так гаряче, але й не дуже холодно. До кінця осені протримається температура 7-8 градусів з плюсовою позначкою. А це значить, що снігу до 1 грудня, коли на Романа починається “український рамадан”, — не буде.

Яким буде грудень, важко стовідсотково передбачити. Хоча, за словами завідувача відділу кліматичних досліджень Гідрометеорологічного інституту Вазіри Мартазінової, перший місяць зими цього року буде теплим. І не просто теплим, а й навіть теплішим за листопад! А це означає, що при плюсовій температурі можемо “перезимувати” грудень без снігу. І Святий Миколай не зможе приїхати на санях. Ну нічого, привезе подарунки на ровері. Аби тільки ми були чемні...