Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові запрацював релігійний інтернет-ресурс «Духовна велич Львова»

  • 21.07.2014, 16:41
  • 2 474

У Львові запрацював новий інформаційний ресурс, який висвітлює духовне життя міста. Це унікальний проект, який починався у соціальній мережі Facebook, а тепер перейшов у формат сайту.

Проект є громадською ініціативою молодих фахівців різних релігієзнавчих та соціокультурних зацікавлень, готових до діалогу та дискусій заради пошуку моделей духовно-інтелектуального розвитку в умовах інформаційного суспільства. «Незважаючи на те, що цей інтернет-ресурс створено за сприяння Львівської міської ради, а саме — управління внутрішньої політики, він не підпорядкований жодній структурі», — запевнив редактор сайту Євген Бойко.

Інтернет-ресурс демонструє різнобарвне та насичене життя християнського Львова. Відвідувачі сайту отримують інформацію про те, чим живуть парафії, як відбувається комунікація духовенства та простих мирян і які події відбуваються у церковному середовищі міста.

Проект «Духовна велич Львова» має екуменічний характер і висвітлює події з життя усіх християнських конфесій міста та їх співпрацю з представниками інших релігій, а також участь місцевого самоврядування у релігійному житті міста. «Інтернет-ресурс «Духовна велич Львова» під час висвітлення новин працює на засадах рівності між усіма християнськими конфесіями. Ми завжди відкриті до діалогу із представниками інших релігій, активно співпрацюємо з молоддю і намагаємося долучитися до формування незалежного європейського медіапростору із урахуванням традиційних українських стандартів для ЗМІ, насамперед, релігійних. Сайт, в першу чергу, зорієнтований на максимальне наповнення корисною для мешканців інформацією про життя та діяльність парафій міста Львова», — зазначив редактор сайту Євген Бойко.

Сайт містить три основні рубрики: «Конфесії», «Новини» та «Аналітика». У рубриці «Конфесії» користувачі сайту можуть отримати детальну інформацію про храми, єпархії, архиєреїв різних християнських конфесій нашого міста.

Новинна рубрика зосереджується на актуальних подіях Львова, діяльності єпархій та львівського духовенства, але включає в себе також найважливіші новини релігійного життя України та світу.

У аналітичному блоці веб-сайту можна прочитати інтерв'ю з духовенством, релігійними експертами, фахівцями, довідатися думку молоді про Церкву, оцінити погляди щодо релігійної ситуації в нашому місті, державі, світі, познайомитися з життям святих та розглянути рецензії на різноманітні книги.

«Родзинкою веб-сайту» є підрубрика «Кінематограф», де читачі можуть отримати вичерпну рекомендацію до перегляду цікавих, повчальних та мотивуючих фільмім, які розкривають духовні аспекти людського життя.

Крім того, редакція сайту «Духовна велич Львова» планує залучити науково-освітні і культурні середовища до спільної праці над проектом, а також організувати відкриті лекторії у храмах про історичне значення та сакральну цінність духовних споруд.

Схожі новини