Передплата 2024 ВЗ

Святослав Вакарчук: «Мене лякає власна невгамовна енергія»

«Океан Ельзи» почне святкувати 20-річчя у Львові

За тиждень гурт-легенда “Океан Ельзи” завітає у рідне місто Лева, аби відсвяткувати 20-річчя. Славко Вакарчук обіцяє ексклюзивних гостей і на великій сцені насичену шоу-програму. Лідер гурту зізнається, що за такий поважний термін він зовсім не змінився, лише сивини та досвіду побільшало. Попри те, що день народження гурту святкуватимуть на “Арені Львів”, квитків на виступ не залишилось. Зараз група розмірковує над можливістю додаткового концерту у місті Лева, проте зазначає, що відразу один за одним виступи не відбуватимуться.

Зважаючи на неприємний досвід попереднього року, глядачів на ювілейний концерт “Океану” запускатимуть за дві години до виступу. “Арена Львів” вміщує понад 34 тисячі глядачів, а квитків, як повідомили “ВЗ” організатори, у продажу немає, залишились лише віп-місця у ресторані. Ціни на квитки стартували від 150-ти грн. і до 1600 грн. Після Львова гурт відвідає з концертами ще п’ять міст України: Дніпропетровськ, Харків, Київ, Одесу і Донецьк. В останньому концерт довелось перенести на місяць через неспокійну ситуацію. «Сюрпризи будуть у кожному місті, — розповів Славко під час візиту у Дніпропетровськ. — У Києві вийде на сцену старий склад «Океану Ельзи». В інших містах наразі пообіцяти не можу, але дуже постараємося. Ми між собою домовилися, що всі готові виступити, і тепер це питання лише фізичної зайнятості кожного з нас. Але спеціальні гості точно будуть. Хочемо, щоб на кожному концерті це був ексклюзив — різні музиканти».

Музикант зізнається, що останні події залишають все менше часу на творчість, Славко навіть знайшов військовий квиток і готовий іти у військкомат. Попри це, Вакарчук встиг написати нову композицію. “Нова пісня дещо патетична, без агресії. Це не лірика і не рок-н-рол. На кшталт “Але для тебе зможу я все”, — каже співак. — Мене зараз часто питають, чи пишу музику. Людям хочеться, щоб життя повернулось у звичне русло: аби Вакарчук писав пісні, щоб дівчата розмірковували про нові сукні, а не просиджували над «Фейсбуком», хвилюючись, як жити далі, аби хлопці думали, що подарувати коханим, а не про те, коли йти у військкомат”.

Славко стверджує, що не відчуває років і того, що “Океану” “стукнуло” двадцять. «Посивів трішки, трохи схуд, напевно, порозумнішав. За 20 років розумнішають, в іншому випадку у людини щось не так з головою. Але, за великим рахунком, здається, я не змінився... Інколи мене лякає власна невгамовна енергія. Але це мій життєвий принцип — дитяче серце і доросла голова. З дитячим серцем часто робиш нераціональні речі. Але на те й доросла голова, щоб тримати себе у рамках. З дитинства вмів прорахувати на кілька кроків вперед, але користуватися цією якістю не завжди виходить. Все одно серце що хоче, те й робить!» — сміється Святослав Вакарчук.

Схожі новини