Передплата 2024 «Добра кухня»

Віталій КОЗЛОВСЬКИЙ: «У шоу-бізнесі забагато оголених тіл та надмірної відвертості»

Завдяки «Караоке на Майдані» та «Шансу» про співака зі Львова — Віталія Козловського — дізналася вся країна.

За десять років співочої кар’єри йому довелося пройти нелегкий шлях. Про судову тяганину з Ігорем Кондратюком, творчий союз зі своєю підопічною Юлією Думанською, вихід нового альбому та свою оселю Віталій розповів журналістові «ВЗ».

- Віталію, шлях на велику сцену ви прокладали самостійно. Але перед тим, як почати кар’єру співака, співпрацювали зі співачкою Русланою, танцювали у модерн-балеті «Життя». Розкажіть про цей час…

— Тоді мені було 18 років, навчався на першому курсі університету. Це був чудовий час, не було тих обмежень у свободі, які є у дитинстві. Я насолоджувався кожним днем. Але назвати цей період повністю безтурботним не можу. У колективі була не завжди здорова конкуренція, інтриги. Це ніяким чином не стосується Руслани, йдеться саме про колектив. Певний час почувався «рибкою», яка опинилася в акваріумі з піраньями. Це був колосальний досвід, оскільки з часом теж став «піраньєю» у хорошому сенсі цього слова — навчився постояти за себе. Як би там не було, а цей час згадую з приємністю.

- Перемога у «Караоке на Майдані» — поштовх до співочої кар’єри?

— Моє прагнення співати на сцені завжди було величезним. Якби не воно, то я б не опинився на «Караоке на Майдані». До цієї програми було багато перемог. Але саме «Караоке на Майдані» і подальший «Шанс» набули широкого розголосу.

- Ви у 24 роки стали заслуженим артистом України, що для вас означає це звання?

— Звання заслуженого стало для мене справді неочікуваним. Це була мрія мого батька. Тепер він жартома каже, що мріє, аби син отримав «народного артиста».

- Український шоу-бізнес на стадії свого формування та розвитку. Як гадаєте, чого там не вистачає, а чого забагато?

— Зараз у шоу-бізнесі забагато оголених тіл, надмірної відвертості, яка виглядає асексуально.

- Чи закінчилася судова тяганина з Ігорем Кондратюком?

— Наразі немає вироку суду, який набрав би законної сили. Судова тяганина триває, але це жодним чином не впливає на мою творчість.

- Ви з Кондратюком співпрацювали майже 10 років, чому не вдалося «розійтися» мирним шляхом?

— Я пропонував Кондратюку умови, на яких мирно припинимо нашу співпрацю. Він спершу пристав на ці умови, але потім передумав. Почалися судові позови і безпідставні звинувачення з його боку. Моя совість перед цією людиною чиста.

- Коли між вами розгорівся скандал, були й такі, хто говорив, що у Козловського прокинулася «зіркова хвороба»…

— Мабуть, колишньому продюсеру зручно було саме таким чином виправдати свою жадібність і злість.

- Нещодавно ви стали продюсером співачки зі Львова Юлії Думанської, яка раніше працювала в групі “Гламур”. Як зрозуміли, що готові розкривати ще чиїсь таланти?

— За останні півтора року довів собі, що можу не лише працювати без продюсера, а й бути ним. Зрозумів, що готовий робити внесок у розвиток іншої людини. За час роботи у мене набралося чимало якісного жіночого музичного матеріалу — і дуже хотілося б, аби він дістався працездатній, талановитій виконавиці. У Юлі побачив неабиякий потенціал, і тому зайнявся її продюсуванням.

- Юлію ви називаєте своєю музою, а таблоїди пліткують, що у вас із нею роман…

— Тільки час покаже, які стосунки насправді об’єднували мене і Юлю. Наразі можу лише сказати, що між нами міцний творчий союз, і я сподіваюся, що він дасть хороші плоди.

- Коли чекати на ваш новий альбом?

— У листопаді минулого року я презентував акустичну сольну програму «Сияние». Ці пісні ввійдуть до складу мого нового альбому, який планую презентувати навесні. Композиції будуть різні: ліричні, життєстверджуючі.

- Довго зважувалися, щоб пірнути у крижаний Дніпро?

— Вже декілька років поспіль купаюся у крижаній воді. Цього року перед святом Водохреща провів своєрідну «репетицію» — купався на різдвяних канікулах у річці Прут. Відпочивав у Буковелі в компанії Олі Сумської, Віталія Борисюка, де ми і влаштували купання. А вже на Водохреще пірнав у Києві. Нереальні відчуття! Спочатку перехоплює подих, коли занурюєшся у крижану воду, а потім раптово стає тепло.

- Бачила у мережі ваше фото зі змією. Звідки така любов до повзучої?

— Це була символічна фотосесія. 2013 — рік Змії, під час якого я піднявся з колін. Незважаючи на наклепи, несправедливі звинувачення і те, що мене позбавили найважливішого, що може бути в артиста, — репертуару, йшов вперед, не зупиняючись ані на мить. У певному сенсі минулого року я заново народився. Відображенням цього стали мої фото зі змією. Це своєрідна алегорія з моїм життям — як може почуватися людина, коли її раптово вибивають із зони комфорту.

- Вже довгий час ви живете у Києві. Маєте власне житло?

— Так, я маю у Києві власну квартиру. Неодноразово від журналістів надходили пропозиції «розпіарити», показати її, але оселя — це інтимне місце, тому не хотілося б виставляти її напоказ. Кожен куточок моєї квартири має свою історію. Є стіна нагород, живопису, ліпнини. Одного разу, коли я був на гастролях, мій батько розвісив на стіні всі мої нагороди.

- На що готові заради творчості?

— Плата за успіх висока. Заради роботи доводиться жертвувати особистим життям.

Схожі новини