Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Діда Мороза викликали?

Де знайти зимового чарівника та скільки коштує його візит

Коли я була маленькою, під Новий рік тато замовляв Діда Мороза. Батьки кажуть, такого щасливого погляду, широко розплющених очей, якими я зустрічала казкового старця, не бачили ніколи у житті. На сьогодні традиція запрошувати до себе “в гості” новорічних героїв не канула в Лету. У Києві — багато агенцій, які пропонують Дідів Морозів, Снігуроньок та програми на будь-який смак. Їхні послуги затребувані як серед дітей, так і серед дорослих.

Запросити до себе додому винуватців свята — задоволення недешеве, більшість артистів має настільки щільний графік, що “викроїти” навіть півгодини — непросто. Кореспондент “ВЗ” намагалася замовити Діда Мороза для Новорічної ночі. Виявилося, що, незважаючи на підвищені тарифи, у казкових героїв — гаряча пора.

“На 12 ночі у нас всі аніматори зайняті. Може, на 23.00 вдасться когось підшукати. Вітання триватиме 30 хвилин й коштуватиме 1000 грн.”, — сказали мені в одній з агенцій. Таку суму за вітання та розваги чарівника з 22 години вечора просять у більшості фірм. Багато залежить від програми та її тривалості. Наприклад, можна знайти варіант, де за півгодини присутності Діда Мороза, Снігуроньки та казкового ельфа доведеться викласти 950 грн. Година обійдеться у 1350 грн., півтори — 1800, дві — 2250 грн.

Найвищі тарифи — 31 грудня. Якщо замовити казкових гостей до 15 год. дня — заплатите 600 грн., до 22-ї вечора — 700 грн. Кількість дітей значення не має, тож можна “скинутися” з сусідами або друзями.

У деяких агенціях дорослим теж не відмовляють. До того ж розваги можна замовити зовсім “не дитячі”. Є фірми, які за годину присутності казкового старця у Новорічну ніч вимагають 2000 грн. Кажуть, він проводитиме конкурси, водитиме з вами хороводи. Зазначають, що інтим пропонувати не можна, оскільки артисти — порядні чоловіки середнього віку. Та є фірми, які ставляться до цього простіше. За 1000 грн. на годину обіцяють стриптиз, спільні танці та й ще про щось, за потреби, можна домовитися. Тобто будь-який каприз за ваші гроші!

Величезний попит на казкових героїв на корпоративних вечірках. Можна знайти різні ціни. В одному з агентств за 40 хвилин роботи Діда Мороза та Снігуроньки просять 500 грн. В іншій тривала робота чарівника та онучки, які виступають у ролі ведучих, коштує 5000 грн. Плюс послуги ді-джея — 2000 грн. Як бонус додається майстер-клас гри на барабанах, бармен-шоу з виготовленням палаючих напоїв...

В інших містах, наприклад, у Дніпропетровську, ціни не такі “кусючі”. У середньому візит Діда Мороза, Снігуроньки разом із символом року — Коником, обходиться у 300 грн. 31 грудня їхні послуги дорожчають до 400 грн. Однак, щоб зустріти у компанії аніматорів сам Новий рік, доведеться викласти 2000 грн.

Агенції, які пропонують послуги чарівників, мають багатообіцяю­чі назви: “Королівство щастя”, “Імперія задоволень”, “В гостях у Діда Мороза”... Багато з них спеціалізуються не лише на традиційних візитах та вітаннях. Наприклад, можна замовити не Діда Мороза, а Санта Клауса. 20 хвилин його присутності “виллється” вам у 400 грн. Не обов’язково запрошувати новорічних героїв додому. Останнім часом почали практикувати відеодзвінки від Діда Мороза. 10 хвилин розмови — 60 грн. За таку ж суму зимовий чарівник може написати вашій дитині листа. Зміст залежатиме від вашого бажання. У ньому казковий старець може як похвалити, так і присоромити маленького адресата.

До речі...

Переважна більшість відомих акторів зізнаються, що у студентські роки підробляли Дідами Морозами та Снігуроньками. У радянські часи зимове аніматорство було чи не найкращим підробітком для спудеїв театральних факультетів. Анатолій Хостікоєв розповів кореспонденту “ВЗ”, що після закінчення інституту десять років поспіль працював Дідом Морозом в одному з дитячих садків. Все почалося з того, що захворіли його сусіди — музичний працівник та її син, який мав бути казковим чарівником. Анатолій вирішив їх підмінити і так сподобався дітям та батькам, що вони “не відпускали” його довгі роки. Хостікоєв зізнається, що цей досвід виявився безцінним для його майбутньої кар’єри.

На сьогодні найпопулярніші у столиці Дід Мороз і Снігуронька — Віталій Борисюк та Ольга Сумська. Перед Новим роком у них — гаряча пора. Мало не щодня виступають на корпоративах. Кажуть, робота непроста, трапляється чимало курйозів. Нещодавно Віталій забув костюм Діда Мороза, тож довелося роздягнути дівчину з шоу-балету. Публіка сприйняла вбрання актора “на ура”: протягом вечора йому довелося перефотографуватися з усіма присутніми. Найскладніше, за словами зіркової пари, після другої ночі, коли народ — напідпитку: “Чоловіки лізуть цілуватися зі Снігуронькою, жінки — з Дідом Морозом. На те, що ми разом, ніхто не звертає уваги!”.

Схожі новини