Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Хочеш зірку з неба? Давай 100 штук!

У Новий рік гонорари українських виконавців зростуть утричі

Аби замовити відомого артиста на Новорічне свято, публіка не пошкодує ніяких коштів. Тому зірки в Новий рік піднімають свій гонорар на 50%, а то й на 100%! Нарозхват виконавці, здатні подарувати слухачам море сміху та розваг або побалувати публіку відомими хітами. А от не надто затребувані на корпоративах ті, у кого романтично-ліричний репертуар — люди під “соплі-страждання” веселитися не хочуть.

Зірки висоти польоту — Таїсія Повалій, Ані Лорак (на фото), Потап та Настя Каменських, Володимир Зеленський — на хліб собі заробляють і без новорічних “халтурок”. Заздалегідь знявшись у численних “Блакитних вогниках”, бій курантів зустрічають у сімейному колі. «Тая — домашня кішка, — каже чоловік співачки Ігор Ліхута. — Любить сидіти вдома, гортати журнали, в’язати, готувати, ходити в тапочках. Любить святкувати Новий рік зі своєю мамою, з сином і його дівчиною. Ми навіть не запрошуємо гостей». Кажуть, що “просто Тая” готова покинути хатні тапочки хіба за дуже суттєву суму: Новорічна ніч з артисткою в Києві коштує 60-80 тисяч євро, а за межами України — 100 тисяч. “У Новорічну ніч насолоджуюсь спілкуванням з родиною і дивлюсь на себе по телевізору, — каже Володимир Зеленський. — Новорічний мюзикл “1+1 вдома” зняли наперед, тому тепер — тільки відпочинок. А в перші дні 2014 року я обіцяв своїй доці поїхати кататися на лижах. Так соромно, що досі не навчився вправлятися з лижами, а мені вже 36-й пішов...”. А от Потап і Настя вперше Новий рік зустрічатимуть порізно — кожен зі своєю родиною. “У мене цього року буде найбажаніший подарунок — відпустка”, — каже Настя. “Хочеться, щоб у новому році у нас все було добре, щоб настрій у людей піднявся. Дуже вже всі останнім часом “замрачнякували” у нас”, — додає Потап на камеру... А в глибині душі, мабуть, також “мрачнякує”, бо ж за один новорічний корпоратив дует заробляє 100 тисяч євро!

Артисти менш відомі у Новорічну ніч відпочинок удома собі дозволити не можуть. Макс Барскіх, наприклад, стрибатиме на сцені одразу двох міст — Донецька та Горлівки. Новорічні заробітки підопічного Алана Бадоєва за два концерти б’ють рекорди будь-якої молодої зірки — 30 тисяч євро. Продюсер Костянтин Меладзе виявився ще більш жадібним — за усю ніч із “ВІА Грою” просить 55 тисяч євро. Це при тому, що новоспечене сексуальне тріо вийшло на сцену лише два місяці тому. Утім, дівчатка Меладзе без роботи на Новий рік не залишаться, адже репертуар у них той самий, що й у “золотоносного складу” Брежнєвої-Джанабаєвої-Мейхер. А до новорічного столу запальні хіти пасують найбільше, впевнені експерти. Натомість колишня “віагрянка” Віра Брежнєва свободою не натішиться. Каже, що у Новий рік їстиме олів’є і роздаватиме подарунки дітям. “Старша дочка вже склала список побажань і подарунків, тепер пильно дивиться на мене і питає, чи Дід Мороз її почув. Тому на Новий рік я буду вдома, це мій свідомий вибір”.

Добре йдуть справи у суперблондинки Олі Полякової: за 2013 рік у шоу-діви значно зріс гонорар, адже її виступи — суцільна розважайлівка. «Новий рік буду святкувати на роботі. І весь 2014-й теж! Будемо гребти гроші лопатою, — впевнена Полякова. — А коли заробимо усі гроші в Україні, відпочинемо. Може, дамо й іншим заробити, але я ще про це подумаю. Взагалі-то, я жадібна». За неофіційними даними, повеселитися у Новорічну ніч з Олею коштує 20 тисяч євро. Світлана Лобода на Новий рік озолотиться — працюватиме у Москві аж на трьох корпоративах! Це при тому, що один новорічний виступ Лободи, за неофіційними даними, коштує 50 тисяч євро. Після того Свєта теж не байдикуватиме, а поїде до Лос-Анджелеса записувати новий альбом. Працюватиме в поті чола й Злата Огневич, щоправда, ціна за виступ призерки «Євробачення» порівняно скромна — 11 тисяч євро. «Напевно, років п’ять чи шість у Новорічну ніч я працюю, — нарікає Злата. — Навіть келиха шампанського собі не дозволяю, бо алкоголь шкідливий для голосу. А потім, коли відпрацюю, о годині 2-3 ночі, поїду до близьких».

Співачка Руслана відмовилась від гонорарів та усіх новорічних концертів... Окрім одного — виступу на Майдані. “Руслана вирішила на Новий рік подарувати Майдану справжнє шоу, — повідомила прес-секретар співачки. — Виступатиме зі своєю групою та балетом. Руслана разом з чоловіком Олександром вирішили зустрічати Новий рік на Майдані. Звичайно, батьки, рідні таким рішенням не дуже задоволені, бо хотіли би, щоб Руслана поїхала на відпочинок”. Сашко Положинський щодо святкування Нового року поки що не визначився, дуже схвильований ситуацією в країні. “Про святкування Нового року не маю жодного уявлення. Та й який Новий рік, в країні таке твориться!”. А от шоумен Дзідзьо, якому усі експерти в Новорічну ніч пророкували найбільші заробітки, вирішив від концертів відмовитись. “Буду святкувати з друзями. Що мені ті гроші? Хочу якогось спілкування, щоб Лесик і Юлік були... Дзідзьо працює на за гроші, Дзідзьо працює на успіх”, — каже співак.

Володимир Бебешко, музичний продюсер

У свята затребуване те, що дозволяє людям розслабитися і потанцювати. Гадаю, найбільше хочуть на Новий рік почути гурт «ТіК», у них багато запальних хітів. Багато залежить від смаків і платоспроможності публіки. Зважаючи на революційні події в країні, платоспроможність громадян та гонорари зірок похитнулись. Дуже багато корпоративів відмінено: по-перше, людям не до того, а по-друге, непевна ситуація змусила українців бути ощадливішими. Тому багато зірок із завищеними гонорарами Новий рік проведуть вдома.

Схожі новини