Передплата 2024 ВЗ

«У другій половині 2014-го позиції Януковича послабляться...»

Яким буде Рік Синього Коня, розповідає астролог

Добігає кінця неспокійний для України 2013-й, на порозі — новий 2014-й рік. Астрологи стверджують: цілком ймовірно, що 2014-й допоможе висунути на політичну арену компетентного та порядного громадського діяча. Головне, щоб ця «конячка» не була темною...

Яким бачать майбутнє України астрологи? І чи варто довіряти зіркам? Про це розмова з членом Координаційної ради Спілки астрологів України, головою Львівської регіональної асоціації астрологів «Геліос» Олегом Горбанем.

— За східним календарем 2014-й є Роком Синього (Зеленого) Дерев’яного Коня, який вступить у свої права лише 31.01.2014 р. та правитиме цілий рік, аж до 18.02.2015 р. А до 31 січня земляни далі перебуватимуть під впливом мудрої та гнучкої Змії — і це дуже добре для України, адже є надія на мирне врегулювання нинішніх подій. Та 2014-й все одно стане продовженням усього того, що діється нині в Україні, — каже Олег Горбань.

- Пане Олеже, спробуйте спрогнозувати найближчий розвиток тих неспокійних подій, які розгортаються нині в Україні.

— З точки зору астрології можу сказати, що упродовж найближчих десяти днів критичність ситуації поступово спадатиме. Чинна влада досягне певних домовленостей з Росією. Це, зрозуміло, вкрай негативно та з недовірою буде сприйнято народом на Майдані. Зрештою, ці домовленості не матимуть постійної основи, а вже на початку 2014-го українці переконаються, що жодні домовленості не виконуються. Близько 23 грудня ймовірним буде новий вияв уваги до Майдану з боку Європейської співдружності. Можливо, навіть буде досягнуто певних домовленостей та будуть офіційно підписані певні угоди. Незначні поступки влади можуть стати формальним приводом для завершення цьогорічного страйку на Майдані. Але не потрібно впадати у відчай. Зорі свідчать — ще не настав час змін. Це лише час поштовху, який був необхідний Україні. Основне покликання Майдану — згуртувати суспільство, пробудити його громадянську свідомість, особливо тієї частини суспільства, яка раніше була байдужою. Нинішні події в Україні, як і події 1991-го, 2004-го, будучи подіями одного циклічного астрологічного ланцюжка, матимуть великий подальший вплив не лише на майбутнє України, а й слугуватимуть своєрідним поштовхом і для сусідніх народів. У суспільстві розпочався процес глобальних змін у свідомості та духовності. А це найбільш важливий процес, хоч і довготривалий.

- Яким, на вашу думку, видасться для України новий 2014 рік? Чим він потішить чи, можливо, засмутить українців?

— 2014-й рік буде сприятливим для ініціативних та динамічних людей, які готові до змін. Кінь пристосований до праці в парі з іншими, тому можливою є успішна діяльність великих колективів, громад — у будь-якій сфері діяльності. Вкрай важливо, щоб ця діяльність (чи навіть спротив — адже Кінь є твариною норовливою, волелюбною) були мирними. Адже наші землі (про це не раз говорили різні пророки) у майбутньому мають важливу подальшу місію — саме на цих землях згодом має зародитися нова духовна світова ідея, яка колись об’єднає усі слов’янські народи. Чому саме Україна? Бо Україна під знаком Тельця — хоч і пасивним, проте знаком, який несе енергію відродження, народження нового життя. Мусимо навчитися мирно співіснувати та співпрацювати зі всіма сусідами, однак лише на умовах суверенності держав та толерантності відносин. Задля нас та нашої подальшої місії вкрай важливо, щоб ці наші землі не зазнали кровопролиття.

- Образ Дерев’яного Коня мимоволі асоціюється з іграшковим дерев’яним конем-гойдалкою із безтурботного дитинства. Невже таким же безтурботним в цілому виявиться цей рік для України чи, можливо, навпаки?

— На жаль, безтурботним справді буває лише дитинство. А роки Коня, як правило, приносять серйозні зміни у життя. У 2014-му зміни будуть — застою точно не очікується! Вже у другій половині січня — на початку лютого 2014-го доволі ймовірним є ризик нестабільності, перш за все, фінансової. Певні політичні зміни в Україні відбудуться також у квітні-травні. Особливо ймовірні зміни в уряді після 9-го травня, коли значно зросте активність людей. А ще досить вагомим для України у 2014-му стане (уже майже традиційно) кінець листопада. Проте кардинальних змін в Україні слід очікувати аж у 2015-му, 2017-му, 2020-му, 2022-му роках.

- Цікаво, як почуватимуться цього року представники різних знаків зодіаку?

— У 2014-му зорі складатимуться так, що буде чітко виділена перша половина року та окремо друга. Перша половина 2014-го буде особливо сприятливою для представників стихії води: Раків, Скорпіонів, Риб. Вони зможуть реалізувати свій потенціал, добре підлаштуються під примхи Коня. Непоганою буде перша половина наступного року і для представників земної стихії: Тельців, Дів, Козерогів. Зрештою, вони переважно завжди міцно та впевнено почуваються у житті. Особливо Тельцям вдасться щось кардинально зрушити з місця, вирішити якісь складні завдання. Те саме очікує і Скорпіонів — проте вони зможуть «зрушити з місця» якісь свої духовні проблеми, подолати внутрішні вагання.

Друга ж половина року буде сприятливою для вогняних знаків: Левів, Овнів, Стрільців. Особливо сприятливим цей період стане для Левів — вони отримають нові можливості для реалізації. Непоганою друга половина року очікується і для представників повітряної стихії: Близнюків, Терезів, Водоліїв. Цей період принесе їм усім успіх, вони отримають можливість скористатися динамічністю Року Коня.

Окремо варто виділити представників знаків Овна та Терезів. Ті передбачувані події квітня-травня та жовтня-листопада наступного року за умови максимально позитивної особистої мотивації можуть докорінно змінити їхню подальшу долю на наступні три і більше років. Таку ж можливість у квітні та листопаді отримають і Тельці та Скорпіони. Вищевказані події теж можуть сформувати їхнє подальше життя.

- Звучить інтригуюче. Адже, мабуть, усіх українців цікавить — чого саме варто очікувати від нинішніх українських політиків? І чи з’являться нові політики?

— У Рік Коня поява на політичній арені нового політика є цілком можливою. Як бачимо, в Україні поки що немає єдиного лідера, який був би здатен об’єднати увесь народ.

Проте і нинішні політики у 2014-му матимуть той чи інший вплив на долю нашої держави. Віктору Януковичу (Тигр, Рак) на сьогодні зорі віщують сильні позиції. Таке становище триватиме до другої половини 2014-го, після чого його позиції дещо ослабнуть. Хоча вже у травні стане помітним певне ослаблення позицій.

Микола Азаров (Кабан, Стрілець) переживає дуже непростий рік, адже почувається скованим певними обставинами. Зрештою, це зрозуміло й так. Як не дивно, але друга половина 2014-го принесе йому певну стабілізацію та зміни.

Щодо Юлії Тимошенко (Щур, Стрілець) — то її протистояння з владою завершиться лише у другій половині 2014-го. Наступний рік стане для неї переломним, її життя може несподівано упродовж години кардинально змінитися. Адже її астрологічний знак протилежний панівному у 2014-му році знаку Коня.

Для Арсенія Яценюка (Тигр, Близнюки), навпаки, перша половина наступного року буде сприятливим продовженням 2013-го. Саме це ми й зараз спостерігаємо. Це хороші дивіденди у його майбутнє політичне життя.

Віталій Кличко (Кабан, Рак) має нині дуже хороші позиції. Друга половина наступного року несе ще більш сприятливі зміни, здобутки та результати.

Для Олега Тягнибока (Мавпа, Скорпіон) зараз дуже хороший період, такою ж очікується для нього і перша половина наступного року. У цей час зростатимуть його можливості, покращиться його власний імідж. Друга ж половина 2014-го року для О. Тягнибока буде менш сприятливою — з’являться серйозні опоненти, протистояння.

Юрію Луценкові (Дракон, Стрілець) буде складно скористатися результатами нинішніх подій, хоча певні можливості можна буде реалізувати у другій половині 2014-го — буде успіх, слава та певний вплив. Хоча зараз його становище — двозначне.

Петро Порошенко (Змія, Терези) зараз має хороші можливості для покращення та виявлення своїх можливостей. Сприятливою буде і перша половина 2014-го, і весь наступний рік. У другій половині наступного року Петро Порошенко матиме можливість скористатися плодами попередніх періодів. А чи скористається — це вже залежатиме від нього самого.

- Чи не усі фінансисти навперебій прогнозують падіння гривні у 2014-му. Що з цього приводу кажуть астрологи?

— Зірки не пророкують найближчим часом світових змін у фінансовій сфері. Не буде значних змін і в Україні. Можливі невеликі коливання курсу гривні на початку року, у другій половині січня — на початку лютого, виникнуть умови світової фінансової нестабільності. Певні зміни принесе і травень-червень 2014-го. Але незначні.

- У попередні роки все частіше землянам нагадувала про себе природа з її непередбачуваними стихіями. Чи загрожуватимуть світу у 2014-му якісь катаклізми?

— Перша половина 2014-го буде неспокійною. На Сході, ймовірно, активізуються радикальні елементи. Світ стане норовливим, як кінь, якого треба буде приборкати. Друга половина 2014-го буде більш спокійною. Рік Дерев’яного Коня — це не рік Вогняного Коня. Тому світ буде готовий до компромісів.

Для світу найбільш вагомими стануть квітень-травень 2014-го, а ще кінець листопада. Це буде час несприятливих подій. Також у цей період цілком можливі природні катаклізми, паводки, можливі аварії у вугільній промисловості. Активну ж сейсмічну активність ми спостерігатимемо у світі лише ближче до 2017-го, 2020-го та 2022-го року.

- Отож, підсумуємо. Як варто поводитися у Рік Коня?

— Щодо Коня — знаємо, що він працьовитий, витривалий, енергійний; уміє берегти свою особисту свободу та водночас чудово почувається в колективі, готовий протистояти несправедливості та життєвим бурям. Отож, як стверджує східний календар, до поставленої мети у 2014-му варто підходити наполегливо, але й терпляче; діяти методично, за планом, але й працювати натхненно. Водночас треба вміти швидко реагувати та обстоювати свої погляди. Не потрібно братися за все і відразу, зусилля треба розподіляти адекватно. Не варто також бути егоїстом та йти вперед, незважаючи на способи та засоби. І тоді Кінь оцінить вашу працьовитість, порядність та готовність допомагати іншим.

- Вибачте, пане Олеже, але не раз доводиться чути, що астрологічні прогнози — це несерйозно. Далеко не всі астрологічні прогнози справджуються.

— Люди у всі віки з пересторогою ставилися до всього невідомого. Зокрема до того, що усі небесні світила, Сонце і Місяць теж мають вплив на кожного з нас. Який — саме це пояснюють астрологи. Астрологія — це точна наука, подібна до математики, де все читається за астрологічною картою, точно побудованою, з дотриманням усіх градусів розташування природних світил. Тому точними астрологічними прогнозами є лише ті, які вираховуються згідно з точною датою, часом, місцем розташування.

Потрібно усвідомити, що конфігурації зірок на небі не зобов’язують. Зірки лише створюють певні обставини, дарують на деякий час певні можливості. Але чи скористається та як саме скористається ними людина — це вже залежить від нас самих, від наших намірів. Мудрі люди намагаються скористатися сприятливими обставинами, а несприятливих намагаються уникати та не піддаватися їм. Тому, коли щось не вдалося, не варто впадати у відчай. Якщо чогось не досягли зараз, то варто зупинитися, можливо, щось переосмислити та зрозуміти, що просто, мабуть, внутрішньо ми ще не були готові до змін. Життя змінюється циклічно, тому через деякий час знову з’являться сприятливі обставини, які допоможуть нам, уже більш досвідченим, домогтися поставленої мети.

Схожі новини