Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові шукають лікаря на 13 тисяч гривень зарплати!

Виявляється, медики у західному регіоні затребуваніші, ніж програмісти. Однак з такими вакансіями варто бути обережним

Поки випускники медичних вузів скаржаться, що їм бракує роботи, а за місце в лікарні треба заплатити стільки ж як за вступ, кадрові портали рясніють оголошеннями про вакансії для медиків. У дослідницькому центрі hh.ua переконують: у Львові дефіцит медиків. Серед усіх вакансій у Львівському регіоні — 8% пропозиція роботи у медичній сфері. І лише 1% резюме припадає на медицину. За співвідношенням вакансії до резюме виходить, що медики у місті Лева затребуваніші, ніж програмісти. Зарплати лікарям та фармацевтам пропонують немаленькі. Зокрема, за даними hh.ua, у Львові шукають лікаря, якому готові платити... 13200 грн. на місяць!

Дослідивши регіональні сайти, які публікують оголошення про прийом на роботу, “ВЗ” і справді знайшов ваканісю, де пропонують зарплату у 13 200 гривень. Оголошення розмістила фірма, яка пропонує лікування найрізноманітнішими апаратами. Кандидат має мати вищу освіту та досвід роботи 5-7 років. Це може бути лікар загальної практики, терапевт, фізіотерапевт, рефлексотерапевт. В обов’язки входитиме діагностування, консультування з лікування, ведення пацієнта. Утім, умови, які повинен виконати, щоб стати лікарем компанії, насторожують. Від кандидата вимагають переглянути ряд відео на сторінці сайту (лише після цього треба телефонувати за вказаним номером), потім відвідати презентацію в офісі компанії, пройти співбесіду. Далі треба стати партнером та пройти навчання, курси підвищення кваліфікації (за власний рахунок). Фахівці з підбору персоналу, з якими я раніше спілкувалась на тему шахрайства при працевлаштуванні, неодноразово застерігали — порядні компанії ніколи не пропонують кандидатам на посаду платну літературу чи оплачувати за власні гроші навчання.

Крім цієї неоднозначної вакансії, пропозицій роботи для медиків і справді чимало. Найбільше пропозицій стати медичним представником (той самий торговий представник, але торгувати доведеться ліками та медобладнанням) та фармацевтом. Їм пропонують від 4000 грн. на місяць і вище. Багато пропозицій для лікарів-окулістів (для мереж магазинів оптики). Зарплати там не надто високі — 2500-4000 гривень на місяць. Однак у поліклініці окуліст навряд чи матиме більше. Приблизно такі ж зарплати пропонують медсестрам у стоматологічні кабінети та приватні клініки. Шукають приватні медичні заклади і дерматологів-косметологів та дерматовенерологів, стоматологів вузької спеціалізації (хірургів, ортопедів), гінекологів, рентгенологів, лікарів ультразвукової діагностики. Зарплати у більшості випадків не вказують.

Найвищі суми, які вказують у вакансіях, — 3000-4000 доларів. Щоправда, це робота за кордоном. Переважно у клініках Німеччини та Чехії. Основні вимоги — диплом, від двох років роботи за спеціальністю і досконале знання англійської чи німецької мови. Кандидат має бути не старший 35 років, інакше проблематично отримати дозвіл на праце-влаштування за кордоном.

Схожі новини