Передплата 2024 «Добрий господар»

Навчіть свої гроші працювати!

  • 01.08.2013, 00:14
  • 1 867

Наші громадяни звикли відкладати гроші «про запас».

Традиційним місцем такого зберігання найчастіше стають матраци, посуд, скарбнички та інші предмети домашнього вжитку. Ідея накопичення грошових коштів — правильна, але перш ніж шукати «надійне» сховище для своїх кровно зароблених коштів удома, порахуйте, який прибуток ви б отримали, якби розмістили їх, наприклад, на банківський депозит. Річ навіть не в тому, що ваш матрац не обладнано надійною системою сигналізації й ви не можете повною мірою забезпечити збереження своїх коштів. Ваші гроші не дають вам прибутку, у той час як одна тисяча доларів може приносити вам чистого доходу до півтисячі гривень кожні півроку. Про те, як змусити ваші гроші працювати і приносити вам прибуток, розповів Олег Вацяк, директор Львівського регіонального управління банку «Надра».

— Які рекомендації ви, як банкір, можете дати читачам щодо того, як не тільки надійно зберегти, а й вигідно примножити власні кошти?

— У сучасному динамічному світі гроші повинні працювати. Сьогодні вже не треба шукати способи, за допомогою яких можна не тільки безпечно та надійно зберігати власні заощадження, але змусити їх як «самозберігатися» в умовах інфляції, так і збільшуватися за обсягом. Я б радив читачам розділити свої фінансові заощадження: одну частину коштів покласти на банківський депозит, який забезпечить надійне збереження коштів на тривалий термін, а другу частину — розмістити на накопичувальному рахунку, який дозволяє вільно розпоряджатися своїми грошима, класти та знімати їх, коли це буде потрібно. До речі, накопичувальні рахунки користуються зараз великою популярністю серед клієнтів банківських установ.

— Наскільки безпечним і надійним для звичайного українця є розміщення грошей у банківських установах?

— Це надійніше і безпечніше, ніж зберігати гроші вдома. Крім того, ваші кошти будуть не тільки збережені, а й зможуть приносити вам реальний дохід. Але, вибираючи банківську установу, я раджу читачам перед тим, як нести свої кошти в той чи інший банк, звернути увагу на кілька факторів: як давно цей банк на ринку, чи є він учасником Фонду гарантування вкладів і наскільки вам зручно буде обслуговуватися в його відділеннях — тобто близькість відділень до вашого дому або місця роботи...

— Скільки грошей можна отримати, оформивши сьогодні депозит?

— Якщо говорити про банк «Надра» (Ліцензія НБУ № 21 від 21.11.2011 р.), то одним з найбільш затребуваних продуктів на сьогодні є депозит «Фінансовий туризм». Завдяки йому ви можете легко накопичити гроші для реалізації ваших завдань. Судіть самі, ви кладете кошти на депозит у зручній для вас валюті: гривні, доларах або євро на оптимальний для вас термін. Звичайно, чим довший термін вкладу, тим вищою буде сума вашого прибутку. Оформивши депозит «Фінансовий туризм», ви отримуєте дохід — до 11% річних у доларах США, до 10% річних у євро і до 19% — у національній валюті. Так ви не лише збережете суму своїх заощаджень, а й отримаєте значний прибуток. Для оформлення депозитного договору потрібні тільки ваш паспорт та ідентифікаційний код.

— А що робити, якщо гроші будуть потрібні раніше закінчення терміну дії договору?

— У тому випадку, якщо ви припускаєте таку необхідність, раджу оформити накопичувальний рахунок «Безлімітний». Від звичайного депозиту цей рахунок відрізняється тим, що ви в будь-який момент можете скористатися своїми грошима. Тобто, якщо вам знадобляться гроші на велику покупку, ви можете їх зняти, не чекаючи закінчення терміну дії договору. При цьому наприкінці місяця ви отримаєте гарантований прибуток — відсотки нараховуються на суму, що залишилася.

Схожі новини