Передплата 2024 «Добра кухня»

Хорові колективи повоюють за першість

«Битва хорів» провела відбори конкурсантів у восьми містах України

У восьми містах України завершились пре-кастинги на унікальний телепроект каналу 1+1. Останнім містом, де проходив відбір, став Львів. Учасники співочих колективів міста виконували дві композиції акапела — українську та іноземну. Прослуховування відбувалося у кілька етапів, співаки намагались заінтригувати продюсерів та редакторів проекту не лише дзвінкими голосами, а й цікавими історіями життя.

Організатори шоу запевняють — почули ідеальне багатоголосся та живі емоції. “Ми недаремно поїхали Україною, щоб знайти людей, які хочуть стати частиною великого колективу. Зустріли велику кількість краян, які живуть яскравими, справжніми емоціями, які несуть з собою неймовірні історії. Я думаю, що Україна буде здивована”, — каже креативний продюсер проекту “Битва хорів” Володимир Завадюк.

На черзі — основні кастинги, що відбудуться в кінці липня, їх зможуть побачити усі телеглядачі. Про це повідомив ведучий “Битви хорів” Юрій Горбунов. “Перші чотири епізоди шоу будуть присвячені кастингам, наступні шість — це концертні змагання хорів. А фінальний гала-концерт відбудеться на новорічні свята в одному з палаців Києва. Це обов’язково буде прямий ефір, де глядачі гратимуть головну роль. Вирішувати долю переможця шоу будуть саме телеглядачі за допомогою смс-голосування і телефонних дзвінків. Тому все буде в глядацьких руках», — розповів ведучий.

Створені після кастингів колективи боротимуться за перемогу у прямих ефірах шоу — на сцену одночасно вийдуть 120 учасників. Змагатимуться не сольні виконавці і навіть не дуети, а цілі хори. Зіркові тренери сформують команди восьми українських міст і поведуть їх на битву голосів. За правилами шоу у кожному місті наставник обиратиме найкращих хористів і формуватиме команду лише з 15 голосів. Організатори вже розуміють, що деякі колективи розривати буде вкрай важко. Всього в шоу буде вісім тренерів і троє членів журі. Свою участь як тренера вже підтвердив «золотий голос” століття, легендарний італійський тенор Алессандро Сафіна. Заради “Битви хорів” співак переніс своє світове турне. Ще двома колективами опікуватимуться Олег Скрипка і фіналістка першого сезону “Голосу країни” Наталка Гордієнко. Які міста представлятимуть Алессандро, Олег та Наталка, і хто ще з популярних виконавців стане наставником, буде відомо ближчим часом.

Одним із суддів шоу став Михайло Турецький, керівник відомого “Хору Турецького”. “Я дуже люблю хоровий спів і вважаю, що майбутнє за колективною, командною творчою роботою. Радий, що до мене звернулися, аби почутиа мою авторитетну експертну думку про те, який хор кращий, як виглядає, який має потенціал. Я готовий взяти активну участь у цій суддівській грі”, — сказав Михайло. Прекрасну половину суддівської команди представить неперевершена співачка, жінка-легенда, народна артистка України Ніна Матвієнко. “Хор — це серце України, — переконана Ніна Митрофанівна. — Україна була завжди натхненником та ініціатором хорових колективів. Це було життя нації — були церковні хори, хори при будь-яких школах, при будь-яких клубах та установах були дуже популярні”. Матвієнко також починала у хорі — у всесвітньо відомому хорі ім. Верьовки — тому знає, що від однієї людини залежить, як співатиме увесь великий колектив. Останнім членом журі, найімовірніше, стане відомий американський композитор і продюсер Волтер Афанасьєфф, який довгий час працював з Вїтні Х’юстон і Мерайєю Керрі. Волтер — володар двох премій Греммі, одну з яких отримав за саундтрек до фільму «Титанік».

Нагадаємо, аналогічний проект реалізовано у більш ніж 10 країнах світу, де шоу набуло неймовірного успіху. Шоу покликане зламати стереотипи про хоровий спів. В українській “Битві хорів” зазвучать як перевірені часом, так і сучасні хіти в несподіваних аранжуваннях і кавер-версіях.

Схожі новини