Передплата 2024 «Добра кухня»

Шакіба Отмана ще до суду визнали винним?

Жодної іншої версії щодо вбивства відомого хірурга правоохоронці не розробляли. .

У Личаківському районному суді міста Львова триває перший в Україні процес за участю присяжних, на якому розглядається справа за звинуваченням у вбивстві відомого лікаря-хірурга Леона Фрайфельда 26-річного громадянина Марокко Шакіба Отмана. На останніх судових засіданнях суд присяжних продовжив допит свідків.

Були ДОПИТАНІ, зокрема, всі міліціо-нери, які 19 жовтня минулого року за викликом приїхали на вулицю Пекарську. Їхні покази особливо не відрізнялися. Правоохоронці розповідали: коли приїхали на місце злочину, побачили молодика, який сидів на тротуарі, а на протилежному боці вулиці стояли чотири людини (батько, син, дружина сина та її подруга), які затримували іноземця. Міліціонери також зазначили, що на власні очі не бачили, як Шакіб Отман гамселив лікаря, а дізналися про це з розповідей свідків.

Зі слів свідків

Здивували суд хіба що покази міліціонера патрульно-постової служби Ярослава Годовського. На суді він згадав: один зі свідків (молодший чоловік) розповідав, що разом із батьком мет-рів двадцять гнався за марокканцем, який тікав з місця події. Дивними ці покази здаються тому, що самі свідки, коли їх допитували в суді, стверджували: марокканець після розправи над лікарем почав кидатися на них. Довелося його відштовхувати та кидати на землю...

Намагаючись виправдати свого підзахисного, адвокат Ярослав Гандзюлевич під час допиту свідків звернув увагу: міліціонери розповідали, що марокканець, коли вони прибули на місце події, був настільки п’яним, що без їхньої допомоги не міг самотужки підвестися на ноги. Викликаний на місце події понятий, двірник зі станції переливання крові Василь Газдецький, у суді зауважив, що іноземець “практично лежав на дорозі”, а коли його підняли з землі правоохоронці, “ледве ногами пересував”. “Як людина в такому стані могла битися з доволі сильним лікарем?” — риторично запитував адвокат.

Після затримання Шакіба Отмана привезли в Личаківський райвідділ міліції. Під час допиту оперуповноваженого карного розшуку цього райвідділу Ясінського та слідчих адвокат обвинуваченого запитував, чому правоохоронці не робили моніторингу дзвінків на мобільний Леона Фрайфельда та інших слідчих дій. Правоохоронці відповідали, що для таких дій не було потреби, адже підозрюваного у вбивстві затримали на місці злочину.

Леон Фрайфельд був неконфліктною життєрадісною людиною

Під час допиту потерпілих донька загиблого Людмила Веріго розповіла, що її батько мав зріст під 176 сантиметрів і важив близько 90 кілограмів. Він був, зауважила пані Людмила, фізично сильною людиною. Пан Леон, згадували його рідні, був неконфліктним, акуратним і педантичним. Він щоранку виходив зі своєї квартири о 5-й ранку, йшов на прогулянку, потім забирав зі стоянки свій автомобіль, а о 8 год. 30 хвилин завжди був у лікарні, на своєму робочому місці. Онук загиблого Олексій Веріго також згадав, що дід був спортивною людиною та регулярно ходив у басейн. У двадцятих числах жовтня, пригадав Олексій, дід збирався поїхати до брата в Ізраїль. Та не судилося...

Людмила Веріго у суді ще раз заявила, що вважає вбивцею свого батька Шакіба Отмана. Каже, що упізнала його за кадрами з відеокамери за статурою, ходою та жестами. “Це мої особисті відчуття”, — зазначила жінка.

Схожі новини