Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Бригантина» стала запорізькою

Відкрився ХVІ Міжнародний кінофестиваль

У сонячному Запоріжжі помпезно відкрився ХVІ Міжнародний кінофестиваль «Бригантина». Протягом усіх попередніх 15 років від дня його заснування кінофорум був прописаний у Бердянську. А цього року вперше його відкрили, забравши з назви місто Бердянськ. За словами генерального директора кінофоруму Олександра Махотіна, фестиваль розширив географію і відтепер прописався у місті козаків — Запоріжжі.

Як і має бути у день відкриття фестивалю, перед Запорізьким драматичним театром, у якому і відбулося дійство, розстелили червону доріжку. Служба ДАІ змушена була перекрити у центрі рух транспорту, бо гостей, які зустрічали акторів, зібралося як на параді за радянських часів.

На кінофестиваль з'їхалося багато знаменитостей. Це давні добрі друзі кінофестивалю — відомий «даішник» Володимир Гусєв і український співак Михайло Грицкан, красень¬«олігарх» Анатолій Котеньов, «бандит» Володимир Єпископосян, вічно молодий Євген Паперний і завжди дотепний «довгоносик» Віктор Андрієнко. До речі, Паперний на 16¬річчя фестивалю привіз зі собою вокальний колектив «Стожари». Прибув і Володимир Талашко, який цього року очолює оргкомітет кінофоруму.

Губернатор зі свитою, мер міста Запоріжжя і мер Приморська, де живуть актори і журналісти, прибули з почтом на кінофестиваль, щоб особисто познайомитися з тими, кого бачимо мало не щодня по телевізору і на великому екрані. Поважні мужі не лише долучилися до свята своєю присутністю, а й, за словами пана Махотіна, внесли солідну фінансову підтримку кінофестивалю.

На відкритті кінофестивалю засмутив той факт, що усі промовці зверталися до гостей у залі російською мовою. Навіть ті, хто усе своє життя живе і працює в Україні і грає в українських фільмах. Усі виконавці співали російською. А коли настала черга виступати акторові і кобзареві Тарасу Постникову і співаку Михайлові Грицкану, у залі чомусь перестали працювати мікрофони.

Схожі новини