Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ольга Сумська: «Не забобонна, але обережна»

Зіркова акторка намагалась триматись осторонь магічних сцен під час зйомок українського містичного фільму

От-от на екрани вийде перший україномовний містичний фільм “Тіні незабутих предків”. Молодь завмерла в інтризі, адже оператором стрічки став Марк Еберлі, відомий створенням фантастичних моментів у голлівудській сазі “Сутінки”. Сюжет фільму базується на давній гуцульській легенді про втрачену згарду — релігійну прикрасу. Режисер стрічки Любомир Левицький поставив собі за мету розкрити магічний світ мольфарів та древніх духів, а заодно — презентувати країні молодих кінозірок.

Левицький стверджує, що, окрім спільної локації (кіно знімали у Карпатах, Києві та в Чернівцях), новий фільм не має нічого спільного з параджановськими “Тінями”. Поряд з нововідкритими талантами у фільмі знімались й відомі особистості. Головного героя фільму, студента Івана, зіграв спадкоємець акторської династії Дмитро Ступка, роль матері Івана виконала Ольга Сумська, актор і режисер Костянтин Лінартович перетворився у мольфара, а от телеведучій Ользі Фреймут перевтілюватись не довелося — зіркова білявка зіграла роль журналіста.

Кореспондент “ВЗ” поціка­вилась у Ольги Сумської, які враження отримала зірка від зйомок у першому українському містичному трилері.

— У фільмі я зіграла невелику роль матері головного героя, котрий потрапляє у фантастичне сплетіння обставин, — розповідає акторка “ВЗ”. — “Тіні” розраховані на публіку до 35, але мені цікаво було працювати з молоддю та креативним режисером. Левицький є новатором у вітчизняному кіно. Він підняв планку якості, коли запросив знімати стрічку голлівудського оператора. Фільм фантастичний, але з українським колоритом — тут і мольфари, і духи Карпат... Мова фільму і актори теж українські. Тобто це такий собі патріотичний продукт, за який, власне, боровся режисер. Вдячна йому за це. Адже доки ми будемо запрошувати російських і не тільки акторів — нічого свого у нас не буде. Левицький не розчарувався робити авторські фільми зі своїм стилем і почерком. Вихід цієї стрічки — подія для вітчизняного кінематографа. Це достойне, якісне кіно. Саме такі фільми цікаві у світовому кінопродажу.

— Містичний сюжет фільму вас не налякав?

— Дякувати Богу, матір за сюжетом проходить осторонь містичних подій, що огортають героїв. Моя героїня радше намагається застерегти сина від неприємностей. Я не дуже забобонна, але волію про потойбічні сили не говорити і не заглиблюватись в це. Якщо роль вартісна і вимагає певної містики, то що поробиш... Проте особисто я уникаю таких ролей. Містика фільму розгорталась в Карпатах, у цих епізодах знімалися молоді актори, а ми, батьки, виконували свої повчальні функції у Київській студії.

Схожі новини