Передплата 2024 ВЗ

Не короп - торпеда!

З рибою-велетнем фотографувалося все село.

Упродовж 45 хвилин витягував на берег спійманого на вудку велетенського коропа 30-річний будівельник-заробітчанин Андрій Насткевич, що живе в урочищі «Містечко» Рогачинської сільради на Бережанщині. Якби не багаторічний рибальський досвід і витримка, цього трофея йому не бачити б…

На ставках Андрій пропадає змалечку (захоплюється ще й мисливством). Ні разу не приходив додому «порожняком». І ось тепер, коли з’явилось трохи більше вільного часу (з городами уже вправилися), пішов на колишнє торфовище, улюблене місце місцевих рибалок. Закинув вудочки вже о третій ранку. Ловив рибу на варену кукурудзу і картоплю. Двічі хитрющі коропища зривалися з його гачків. А десь о восьмій відчув, що нарешті його чекає неабияка удача — так сіпнуло жилку, що вона натягнулася-забриніла, як струна.

Короп пручався, ходив колами, намагався чкурнути в очерет, щоб у заростях до гострої тростини обрізати «повідок», але Андрій не піддавався на ці маневри. Намагався виснажити велетенську рибу, поволі підтягував її до берега. В якийсь момент подумав, що не осилить коропа, майнула гадка принести рушницю і пострілом «втихомирити» його. Врешті-решт, таки приборкав його.

Подивитися на цей екземпляр збіглися всі місцеві шукачі рибальського щастя. Люди виходили з церкви і йшли глянути на диво-коропа. Довжину він мав 70 см, а заважив на магазинній вазі 8,5 кілограма. Спіймався одразу на три гачки. «Торпеда!» — охарактеризував кореспондентові «ВЗ» цього велета і його дії у воді житель села Волиці Ігор Штогрин.

На пательню «свіжину» не кидали доти, поки всі охочі не сфотографувалися з нею.

Фото Ігоря Штогрина