Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Три дні у сніговому полоні та в облозі чупакабр

Львів’янин Андрій Чепак, рятуючись від аномальної погоди і вовко-собак, виявився ув’язненим у своєму авто під сніговими завалами

У це важко повірити, але тільки зараз стало відомо про ще одного потерпілого від снігового циклону, який накрив Західну Україну у п’ятницю, 15 березня. Дякувати Богу, чоловік залишився живий, але недалеко було до біди! Учора до редакції зателефонував львів’янин Андрій Чепак і розповів нашому кореспонденту свою історію.

Чоловік живе у Львові, але має ще помешкання у Новому Роздолі, у якому ніяк не може завершити ремонт. Ремонтував цю квартиру переважно у вихідні та святкові дні, тож і тієї “чорної п’ятниці” відпросився з роботи, щоб присвятити себе домашнім роботам. Дружина та діти тим часом перебували у Львові. Як і в кожного домашнього майстра, у пана Андрія в хаті накопичилося чимало будівельного сміття, яке він запланував відвезти на сміттєзвалище, коли стемніє.

Пан Андрій не змінив своїх планів, навіть незважаючи на те, що у другій половині дня пішов густий безперервний сніг... Тож близько 19-ї години повантажив залишки старих віконних рам на свою стареньку “Ладу” і поїхав у сторону ілівських дач (біля села Ілів). Сміття хотів викинути у лісі, а потім їхати на Львів.

Дорога вже була заметеною. З величезними труднощами дістався лісу, і тільки біля траси почав вивантажувати сміття, як зовсім близько почув дивний для міського жителя звук — моторошне вовче виття... У чоловіка волосся стало дибки, він похапцем заскочив у машину. І вчасно, оскільки вже за декілька секунд побачив біля автівки якісь сірі тіні. “Якого біса я сюди приїхав?” — промайнуло в голові. Тут же чоловік, який є читачем “Високого Замку”, пригадав, з якою цікавістю нещодавно читав цикл статей про те, що біля роздільського сміттєзвалища мисливці знайшли і знешкодили кількох вовко-собак. Коли потім роздивилися їхні пащі, то побачили неймовірне: зуби — наче в якоїсь чупакабри! У вовків на верхній і нижній щелепі повинно бути по двоє іклів, а у тих, впольованих, у нижньому ряді їх виявилося по чотири. Чоловік уже не мав сумніву, що саме ці горезвісні чупакабри й оточили його машину...

Пан Андрій завів двигун, але... машина вже не могла зрушити з місця, бо дорогу замітало із неймовірною швидкістю. Сніг падав і падав. Схопився було за мобілку, але вирішив не лякати дружину — хай думає, що він заночував у Роздолі. “Почекаю до ранку, а там розвидниться...” — подумав. На щастя, у машині був запас пального і провіанту, адже ще зранку чоловік отоварився у супермаркеті і збирався завезти харчі до Львова. Тож ніч минула досить спокійно. Вовки більше не турбували.

Зранку його чекала нова неприємна несподіванка — заглючила мобілка. Адже у лісі він уже був поза зоною досягнення! Білий світ ледь-ледь пробивався через скло — так замело машину. Він зміг роздивитися, що сніг і далі мете і навіть немає натяку, що припиниться. На щастя, чоловік виявився не зі слабкодухих — набрався терпіння і почав чекати, поки його відкопають. Адже по радіо весь час слухав новини, де повідомляли, як на трасах області у такому ж, як і він, стані опинилися десятки автівок і МНСники рятують людей зі снігового полону. І таки дочекався...

Як розповіли “ВЗ” у прес-службі ГУ МНС у Львівській області, машину Андрія Чепака, яку замело біля Нового Роздолу, витягали грейдером протягом трьох годин. У розмові з кореспондентом “ВЗ” чоловік зізнався, що не впасти духом у триденному сніговому полоні йому допоміг... страх перед дружиною: а що, як подумає, що він подався кудись “наліво”?

Схожі новини