Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Назар САВКО: «Втрачаємо хороші професії, бо всі хочуть стати зірками»

Назар Савко прокинувся знаменитим після участі у «Голосі країни». Його романтичні пісні тепер знають не лише на заході, а й на сході України, а він прагне досягти нових вершин у музиці та вокалі.

Крім того, Назар є керівником музичної студії “Джерело”, де вчить юних співаків вокалу, танців... Назар Савко розповів читачам «ВЗ» про свої плани, майбутні концерти, дитячі захоплення та про те, як проводить свій вільний час.

- Назаре, після участі у “Голосі країни” у тебе був вельми насичений графік: щотижня по кілька концертів. А що готуєш нового для своєї публіки?

— Зараз я планую акустичний альбом. Романтичні пісні, що туди увійдуть, я написав давно, але нині співпрацюю з львівським гітаристом Олегом Яремою. Це буде суто гітара і голос. Іде підготовка до мого сольного концерту, який відбудеться у квітні в рідному місті Львові.

- Запрезентуєш там нові пісні?

— Концерт буде запальний, називатиметься «Скрипковий рок-н-рол». Повільні пісні, як-от «Ти просто слухай» чи «Ой чий то кінь стоїть» теж лунатимуть.

- Романтик Назар Савко і рок-н-рол?

— Саме так. Адже Олег Скрипка зробив з мене такого собі драйвового хлопця на «Голосі країни», але під кінець шоу я таки намагався його розчулити. І мені це вдалося.

- Тобі не здається, що коли наші телеканали перейняли від зарубіжних країн різноманітні шоу, то всім одразу захотілося бути знаменитими?

— Саме так, адже ця своєрідна «шоуманія» затягує не лише людей, що мають хист до танців чи співу, а й тих, хто просто мріє засвітитися на телеекрані. Ми втрачаємо хороші професії, бо всі прагнуть бути зірками. Багато випадкових людей ідуть на «Україна має талант», «Х-фактор» чи «Караоке». Я вчився співати змалечку, тоді вступив до консерваторії. Отримав диплом, де записано, що я камерний, оперний співак та вчитель вокалу.

- Незабаром жіноче свято, що плануєш робити? А взагалі, 8 Березня це для тебе свято?

— Я ж народився ще в Радянському Союзі. Відтоді це свято добре закарбувалося мені у свідомість. Гріх думати, що це лише свято для жінок. Хоч вони і знають, що їх будуть балувати в цей день. Але всю відповідальність за проведення цього свята мають брати на себе чоловіки. Нечесно з нашого боку робити це лише один день. Потрібно щодня намагатися бути люблячим, турботливим та справжнім чоловіком. Я маю декілька пропозицій виступити в цей день. Отож будемо концертувати...

Довідка «ВЗ»

Назар Савко народився 24 травня 1979 р. у Львові у творчій музичній сім’ї. Мати (Марія Ісак) — солістка легендарного ВІА «Смерічка», батько (Остап Савко) — музичний керівник колективів «Беркут» та «Олеся». Закінчив Львівську державну музичну академію ім. М. В. Лисенка. Лауреат багатьох міжнародних конкурсів. Фіналіст популярного шоу «Голос країни».

Назар пише пісні та аранжування для багатьох співаків. Пісні Савка є у репертуарі Наталки Карпи, Zоряни, Анд-ріани, Мії, Майї, гурту «Гламур». У 2010 році у світ вийшов альбом його авторських пісень «Ти просто слухай».