Передплата 2024 «Добрий господар»

У нью-йоркському будинку депутатського сина на джипі можна кататися...

Апартаменти на 1140 «квадратів» обійшлися отроку нардепа-«регіонала» у понад 22 мільйони доларів.

Хто сказав, що обіцяне «Регіонами» покращення життя вже сьогодні не настало? Тих, кому покращало, на довжелезний список набереться. Он син депутата-«регіонала» Миколи Янковського зуб може дати, що у ПР про поліпшення не збрехали. Янковський-молодший у манні небесній купається: як не вино по 770 євро за літр купує, то будинок у Нью-Йорку ледь не за чверть мільярда доларів.

За ЦЕЙ РІК 38-річний Ігор Янковський встиг двічі засвітитися у «шик»-хроніках іноземних ЗМІ. Французька преса писала, що син українського нардепа придбав на аукціоні 350-літрову діжку вина з особистої колекції колишнього президента Ніколя Саркозі. «Хмільна» покупка обійшлася товстосуму у 270 тисяч євро (стартова ціна була 20 тисяч євро).

Прозвучало прізвище Янковського й у солідному американському виданні The New York Times — у публікації про продаж старовинного будинку на Мангеттені. Розкішна будівля родом з позаминулого століття (зведена ще 1887 року) стала найдорожчим придбанням у цьому районі Нью-Йорка за останні два роки. Досі рекордсменом був будинок, який 2010-го продали за 19,3 мільйона доларів.

Елітною нерухомістю у самісінькому центрі Нью-Йорка Янковський-молодший обзавівся з економією у 10 мільйонів доларів. Ще два роки тому за будинок, власницею якого колись була внучата племінниця Волта Діснея, просили не 22, а 32 мільйони доларів.

Площа апартаментів — майже 1140 квадратних метрів. «Начинки» на міні-готель вистачило б: 13 кімнат, п’ять спалень, вісім санвузлів, дві тераси, кінотеатр, басейн зі спортзалом. А щоб господарів і гостей не втомлювали пробіжки з поверху на поверх сходами, до їхніх послуг — ліфт...

Може, «регіоналам» сім’ями позмагатися, хто найдорожчу нерухомість придбає? Наразі першість — за Ринатом Ахметовим. Торік незмінний лідер рейтингів українських товстосумів виклав за триповерхові апартаменти у Лондоні рекордну для Британії суму — понад 136 мільйонів фунтів стерлінгів. У прес-службі «СКМ», 100 відсотків акцій якої належить Ахметову, уточнили, що лондонські апартаменти — портфельна інвестиція компанії. Кругленьку суму планували інвестувати ще й у ремонтні роботи. За інформацією The Financial Times, лише на внутрішнє оздоблення апартаментів збиралися витратити 60 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 100 мільйонів доларів).

Схожі новини