Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Меладзе вже не потрібна «ВІА Гра»

“Ветерани” українського шоу-бізнесу, найсексуальніша жіноча група СНД, один із найуспішніших музичних проектів — гурт «ВІА Гра» припиняє своє існування. Рішення вивести знамените тріо з шоу-бізнесової гри прийняв продюсер групи Костянтин Меладзе. Він офіційно заявив: “1 січня 2013 року “ВІА Гра” розпускається”.

«Більше НЕ БАЧУ причин для продовження існування групи, — заявив Костянтин Меладзе. — Мені це набридло, і я вирішив закрити цей проект раз і назавжди». Попри те, що успіх “ВІА Гри” завжди тримався на бренді, а не на персоналіях виконавиць, і за 12 років існування гурту змінилося 13 учасниць, саме плинність кадрів втомила Меладзе і підштовхнула його до рішення розпустити гурт. «Міняти руденьку на руденьку, біленьку на біленьку, чорненьку на чорненьку, знову і знову шукати латки, якими закрити це полотно, у мене немає ні сил, ні інтересу, ні бажання...» — зізнався він.

Чутки про те, що “час Х” для жіночого тріо настав, почали виникати, коли гурт залишила остання брюнетка проекту Санта Дімопулос. Свою лепту у розхитування “віагрівського” човна внесла і блондинка Єва Бушміна, яка нещодавно одружилася. Останній цвях у домовину гурту “забила” довгожителька “ВІА Гри” руденька Альбіна Джанабаєва, яка віддала гурту вісім років. Про плани на сольну кар’єру вона говорила останні кілька років, але на рішучий крок зважилася лише тепер. Відпускати її з-під свого крила Меладзе не планує, він продюсуватиме її сольну кар’єру. А от чи залишиться під його опікою Єва Бушміна, яка також націлилась на сольну кар’єру, наразі не відомо.

“ВІА Гра” — довгожитель українського шоу-бізу. Саме вона запровадила моду на жіночі тріо, у яких акцент не на вокальних даних, а на візуальних. Після її шаленого успіху послідовники довгоногого та пишногрудого тріо почали з’являтися як гриби після дощу. Що означає для українського шоу-бізнесу закінчення “ери “ВІА Гри” та чи не свідчить розпуск групи, що і подібним проектам слід “згортати лавочку”, кореспондент “ВЗ” поцікавилася у Наталки Карпи, співачки та спів-продюсера групи Glamour, яку називають “галицькою “ВІА Грою”.

“Версій, чому розпалася “ВІА Гра”, — багато, — говорить Наталка Карпа. — Можливо, настав час, коли вичерпав себе формат дівчачих груп, які акцентують увагу на зовнішності. Можливо, зараз таких колективів забагато. Хоча “ВІА Гра” завжди була і залишається номером один... У будь-якого проекту бувають періоди, коли він — на піку популярності і коли йому краще піти у підпілля. Можливо, це — продуманий піар-хід Кості Меладзе, який у лютому опам’ятається і організує феєричне відродження “ВІА Гри”. Тяжко судити... Не можу сказати, що зникнення “ВІА Гри” щось означатиме для Glamour. Кожен проект, виконавець має своє місце під сонцем і свою публіку. Не заперечуватиму, що дівчатка переймали досвід “ВІА Гри”. Але група Glamour — окрема одиниця, яку не варто ототожнювати з “ВІА Грою” тільки через те, що і там, і там співають три красиві дівчини”.

Схожі новини