Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Проломив батькові череп

Лише кілька годин знадобилося працівникам міліції Хмельниччини для розкриття вбивства жителя райцентру Полонного. 38-річному чоловікові, з’ясували міліціонери, вкоротив життя його неповнолітній син, вдаривши два рази по голові молотком...

Виховувався майбутній убивця у неблагополучній сім’ї. Його мати кілька років тому померла від наркотичної залежності. Батько вихованням сина не переймався, бо той був позашлюбною дитиною. Отож хлопчину ростила бабця.

З часом смертельно небезпечне захоплення матері передалося синові, який також став вживати наркотики. Підліток пробував позбутися наркотичної залежності. Цього року він навіть після закінчення дев’ятирічки вступив у місцевий ліцей та почав вчитися на електромонтера.

Довго витримати без наркотиків хлопчина не спромігся. Знову “присів” на наркоту, почав прогулювати заняття. Щоб знайти гроші на дози, пристав до місцевих “металістів”, які вишукували металеві деталі на сміттєзвалищі та здавали їх у пункти прийому металобрухту. Не провчившись і місяця у ліцеї, хлопчина силою забрав у одногрупника мобільний телефон. За пограбування суд засудив його до одного року умовного покарання.

Того дня підліток неподалік сміттєзвалища, яке стало для нього “робочим місцем”, побачив свого батька. Попросив у нього дати покататися на автомобілі. У відповідь чоловік нагадав синові, що мати “нагуляла його на стороні”. Розлючений хлопчина схопив молоток та двома ударами проломив батькові череп. Після чого покликав своїх друзів, і вся компанія поїхала кататися на автомобілі.

Чоловіка з важкими пораненнями знайшли парафіяни церкви, що розташована за декілька метрів від місця трагедії. Вони виклали “швидку”, якою чоловіка госпіталізували до районної лікарні. Врятувати життя людині з проламаним молотком черепом медикам не вдалося.

Коли до лікарні приїхали викликані медиками оперативники міліції, чоловік був ще при свідомості. Та назвати ім’я свого вбивці навідріз відмовився. Проте правоохоронцям вдалося за кілька годин знайти закривавлене знаряддя вбивства, а згодом затримати неповнолітнього вбивцю, який зізнався у вчиненому.

Схожі новини