Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Легендарні Iron Maiden покажуть у Львові світовий рок

Любителі справжнього року зможуть сповна “відірватись” сьогодні,7 листопада, у Львівському палаці спорту “Україна”.

Там відбудеться міжнародний фестиваль рок-музики «Цитадель». Вже у перший рік свого життя фест збере кращі команди з різних куточків Європи. Будуть представлені найрізноманітніші стилі рок-музики — від майже класичних хеві металу і хард-року до сучасної альтернативної музики. Хедлайнери концерту — вокалісти одного з найвідоміших гуртів світу — Iron Maiden Пол Ді’Анно і Блейз Бейлі з Великої Британії.

Легендарні Пол Ді’Анно і Блейз Бейлі вперше завітали до Львова. Зараз у них триває світове турне, у якому вони знайшли місце для шанувальників з Галичини.

Пол Ді’Анно — перший вокаліст Iron Maiden. У складі гурту музикант був наприкінці 1970-х — на початку 1980-х років. «У Iron Maiden я став тим, ким я є зараз. Побачив світ, отримав багато сценічного досвіду, — розповів Пол на прес-конференції у Львові. — З того часу продовжую розвиватись як музикант, постійно працюю над собою, пишу нові пісні».

Наступник Ді’Анно Блейз Бейлі виступав із Iron Maiden у 1990-х. «Це були гарні часи, — наголосив Бейлі. — Вдячний усім нашим фанам, що залишаються з нами досі. На концерті ми заспіваємо для вас багато відомих хітів».

Ціна квитків на Перший міжнародний фестиваль рок-музики «Цитадель» коливається у межах 99-250 грн. Організатори зазначають, що це незначна сума для фесту такого високого рівня. “Усі, хто прийде на «Цитадель», матимуть унікальну можливість доторкнутися до живої британської легенди — почути голоси, які творили історію знаменитої команди, — наголосив організатор фестивалю рок-музики «Цитадель» Святослав Румежак. — Голоси цих вокалістів звучать в найкращих альбомах Iron Maiden, які розійшлися по світу мільйонними тиражами”.

Своєю творчістю поділяться також гурти з Росії, Чехії, Великої Британії. Українську рок-культуру представлять колективи [Au]rum (Львів), AranruT (Київ), Hairy Viper (Київ), Dimicandum (Київ), Blood Brothers (Київ), Naama (Одеса) і AzArt (Київ). У статусі спеціального гостя на львівську «Цитадель-2012» завітає чеська група Seven.

Схожі новини