Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На фестивалі приготували три тисячі вареників!

Найбільше ласували смаколиком з начинкою з лосося та шпинату.

На Львівщині, у Дрогобицькому професійному політехнічному ліцеї, відбувся міжнародний фестиваль «Український вареник — символ родинної кухні». Мета заходу — довести, що саме вареники найулюбленіша і ситна страва для всієї родини.

Вареники готували вихованці професійно-технічних навчальних закладів Львівщини, а також Польщі, Чехії. Іноземні гості мали змогу ознайомитися не лише з особливостями традиційної української кухні, а й з народними звичаями, традиціями. Під час презентації смаколиків для журі учасники співали пісень свого регіону. Головне — не тільки смачно приготувати, а й креативно подати (на фото). Журі оцінювало страву за естетичним виглядом, смаком, а також презентацією.

Як розповів “ВЗ” директор Дрогобицького професійного політехнічного ліцею Володимир Ткач, учасники фестивалю, які готували вареники, розділилися на 11 команд. Кожна команда готувала смаколики із двома різними начинками. На фестивалі наліпили три тисячі вареників. “Учасники приготували їх з різними начинками — картоплею, капустою, м’ясом та з гречкою, сиром, грибами, — каже Володимир Ткач. — В середину вареників додавали навіть кокосову стружку. А найсмачнішими були вареники з лососем та шпинатом”.

Схожі новини