Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Інтриги й плітки кулуарного Львова

Триває фотопроект Юрія Тітовця «Подих львівської сецесії»

Львівський фотомитець, засновник фотогалереї «Простір» Юрій Тітовець запрошує усіх зануритися в атмосферу кулуарного Львова кінця XIX ст., коли вирувала романтика епохи сецесії. Його фотопроект «Подих львівської сецесії» розмістився у залах торгової галереї «Опера Пасаж».

Ідея історичного відтворення львівської сецесії виникла у Юрія Тітовця кілька років тому. «Робота далась напрочуд легко, зйомки пройшли невимушено, — каже кореспондентові «ВЗ» Юрій Тітовець. — За 2,5 години вдалося зняти усі 23 роботи, і це враховуючи макіяж та зачіски моделей». За прогнозами автора, проект буде жити не лише в рамках збереження історії та національної автентичності. «Хочемо показати наше місто на імпресивному рівні, в площині почуттів і переживань, зрозумілих для сьогодення, — каже Юрій Тітовець. — Це тяжіє до театру, який занурює глядачів у романтизм та легкий авантюризм, притаманний Львову. Тут і жваве обговорення модних новинок з Парижа, і захоплююче перечитування цікавих книг з усієї Європи, і можливість награти нову мелодію з Відня, і аромат італійського вина, здобрений родзинкою свіжої львівської плітки…».

Юрій Тітовець, який відомий роботами у жанрі «ню», каже, що намагається не прив’язуватись до одних і тих же напрямів творчості. «У мене є велика кількість робіт формату travel — етюди з Венеції, Трансильванії, Шотландії, США, — каже митець. — Не позиціоную себе виключно спеціалістом у жанрі «ню», хоча це — на першому місці».

7 вересня у Національному музеї у Львові ім. А. Шептицького галерея Юрія Тітовця «Простір» традиційно запросила на відкриття 7-го Міжнародного салону художньої фотографії «З любов’ю до Жінки», де й можна буде побачити кращі зразки фоторобіт, зокрема й у жанрі «ню», де головна героїня — жінка.

Схожі новини