Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Тала Калатай: «Маю час на роботу і для дітей. А от на себе не вистачає»

Відома актриса і телеведуча Тала Калатай – одна з перших телеведучих, яка приваблює глядача щирою усмішкою і ненав’язливим стилем спілкування у кадрі.

Вона багато часу проводить на знімальному майданчику, грає у театрі, викладає в інституті і виховує двох дітей. Як їй вдається поєднувати роботу і знаходити час для сім’ї, бути завжди у гарному настрої і чудовій спортивній формі, Тала Калатай розповіла журналісту “ВЗ”. 

- Під час телепередачі «Ранок з Україною» на телеканалі «Україна» траплялися курйозні випадки? Пригадайте щось цікаве.

- Ой, робота у прямому ефірі часто може піднести несподівані сюрпризи. Декорації, які падають за десять хвилин до початку ефіру, — це вже звично. Гример, який вистрибує з кадру в останню секунду перед початком ефіру… Бувало, у прямому ефірі билися склянки… Розкрию маленьку таємницю: під час ефіру я стою на невеличкій підставці, щоб мене було видно з-за столу. Іноді я з цієї підставки трохи «падаю».

- Графік ведучої ранкового прямого ефіру вимагає доброго відпочинку. Як вам вдається домовитися з домашніми, щоб дали можливість поспати?

- Коли у мене була лише донечка, було простіше, а зараз складніше. Моє­му молодшому синові Макару у серпні виповниться два роки, він вночі прокидається. Звичайно, чую, як до нього встають, іноді мені самій це доводиться робити. А за кілька годин я вже маю бути у кадрі. У мене є залізне правило: хоч трохи поспати вдень, оскільки другу половину дня присвячую іншим справам. Але і у цьому правилі є винятки, бо під час зйомок у кіно про денний сон можна забути. Планувати зйомки у програмах або інтерв’ю мені краще після сну. А поєднувати не можу, бо не маю особистого водія. Відвезти-привезти донечку — ця ділянка роботи також “закріплена” за мною.

- Окрім того, що ведете програму «Ранок з Україною», викладає­те  майстерність телеведучого у Київському театральному інституті  ім. Карпенка-Карого. Які у вас стосунки зі студентами? Чи суворий і вимогливий ви викладач? Може, трап­лялися якісь курйозні випадки під час занять? 

 - Найголовніше, що має бути у спілкуванні зі студентами, — це повага до них. Тоді й вони поважають викладача і прислухаються до нього. Тому зі студентами спілкуємося нарівні і, звісно, їм цікаво послухати людину, яка вже має певний досвід у професії. Веселі випадки бувають, але це не заважає навчальному процесу.

- З дитинства мріяли стати актрисою?

 - Так, з дитинства. Пам’ятаю, як у дитинстві дивилася випуски новин разом із бабусею. Дуже любила програми «Ранкова пошта» та «Ранкова зірка». Думаю, саме тоді я і захотіла стати акторкою. 

- Ви на екрані — елегантно одягнута жінка. Ваш стиль одягу поза камерою?

- Стилем ведучих займається голов­ний стиліст телеканалу Ільяс Сахтара (веде рубрику «Доктор Стиль» у «Ранку з Україною». — Г. Я.). У повсякденному житті для мене найголов­ніше — комфорт. Наприклад, влітку взагалі дуже просто — достатньо одягнути футболку, джинси — і все добре. 

- Як вам вдається підтримувати баланс між материнством, особистим життям і кар’єрою?

- Це не можна назвати балансом, бо часу на себе мені не вистачає. На роботу вистачає, на дітей намагаюся також знайти якомога більше, а от на себе вже не залишається. Я не постійний клієнт салонів краси, на жаль, навіть на спорт іноді бракує часу, то я його замінюю на прогулянки з дітьми і собаками. 

- У вас доволі велика різниця між дітьми. Старша донька Марія не ревнує вас і чоловіка до молодшого братика Макара?

- Маня хотіла братика, тому таких проблем у нас нема. Вона із задоволенням піклується про Макара, вкладає його спати... Звісно, намагаюсь не перевантажувати доньку, щоб не було такого, що їй набридне бавитися з Макаром. Вони бавляться з діт­ками, які живуть по сусідству.

- Після народ­ження Макара ви серйозно набрали у вазі, а зараз — струнка, як статуетка. Як вдалося позбутися зайвих кілограмів?

- Один режисер, з яким я працювала, якось сказав про мене своїй дружині: “Тала Калатай — чудова актриса, от їй би ще схуднути...”. Цього було достатньо: рівно через місяць я була у формі. Проблема із зайвою вагою повторилася під час другої вагітності. Я набрала 25 кілограмів. При зрості 1 м 60 см важила 73 кілограми! Цього разу підтримку і стимул подарувала донечка. Якось я сиділа і дивилася на п’ять пар штанів, у жодні з яких не могла вміститися. Мало не плакала. Тут підійшла моя Машенька і каже: “Не влазиш, ну і що? Зате у нас є Макар!”. Довелося трохи позайматися спортом, дотримуватися правил здорового харчування і зайвих кілограмів не стало. 

- У вас з чоловіком велика різниця у віці. Як відреагували ваші батьки, коли ви їм сказали, що виходите заміж за Андрія, старшого від вас на 20 років?

- Коли ми з Андрієм зрозуміли, що у нас все серйозно і потрібно якось жити разом, знала, що мене чекає важка розмова з мамою. Мама спочатку намагалася мене відмовити, плакала, але дійшла висновку, що сперечатися зі мною нема жодного сенсу. Їй було важко змиритися з моїм вибором, але зараз вона обожнює свого зятя, бо бачить, що її донька щаслива.

- Якщо випадає вільна хвилина, де любите відпочивати? Якому відпочинку надаєте перевагу?

- Люблю подорожувати Україною. Коли є можливість, сідаю в автомобіль та їду. Обожнюю Одесу — я там давно не була. Без цього міста не можу жити — воно надзвичайне. Люблю приймати гостей і ходити в гості до друзів, родичів. Але найкращий відпочинок для мене — це час, проведений поруч з чоловіком, дітьми та нашою собакою.

- Яка ви господиня? Чи любите готувати? Ваш фірмовий рецепт.

- Готувати не дуже люблю. Але в мене є фірмова страва — рис з овочами, іноді можу додати креветки: страва смачна і готується швидко. Не відмовляюсь від своїх улюблених страв, до того ж мені пощастило — солодкого, наприклад, я не люблю. Єдине табу — смажена картопля.

Довідка «ВЗ»

Тала Калатай (Наталія Калатай) народилася 20 травня 1982 року у Києві. Закінчила Київський державний інститут театрального мистецтва імені Карпенка-Карого (2003 рік). Почала кар’єру в медіа у 2003 році ведучою телеканалу «Тоніс». Працювала на регіональних і національних каналах. До команди телеканалу «Україна» приєдналася у серпні 2012 року, ставши однією з ведучих ранкового шоу “Ранок з Україною”. Знялася у серіалах “Доярка з Хацапетівки”, “Безсмертник”, “Єфросинія”, “Леся плюс Рома”... Заміжня. Чоловік Андрій Слободян — телевізійний продюсер. Подружжя виховує двох дітей. 

Схожі новини