Передплата 2024 «Добрий господар»

Фрукт, який знижує ризик серцево-судинних захворювань на 22%

Збалансоване харчування та розмаїття свіжих овочів, фруктів та зелені в раціоні можуть вберегти вас від багатьох хвороб

Авокадо за регулярного вжи­вання може допомогти серцю та судинам.

Про це в Instagram розповіла кардіолог Наталія Федів.

Олеїнова кислота, що міс­титься в авокадо, допомагає знизити рівень так званого шкід­ливого холестерину. Цей плід — джерело корисних мононена­сичених жирів, вітамінів С, Е, ба­гатий на фолієву кислоту, K і Mg. Лише один авокадо забезпечує до 20% щоденної потреби у клітковині.

Згідно з результатами дослі­дження, опублікованого в журналі Американської асоціації серця, в якому взяли участь понад 110 тисяч учасників, виявилося, що вживання двох порцій авокадо на тиждень сприяло зниженню сер­цево-судинних захворювань на 16−22%.

Одна порція авокадо — ½ фрукта, або 80 грамів м’якоті, за­значають експерти.

Авокадо через високу кало­рійність рекомендують вживати у першій половині дня. Авокадо, з'їдений на сніданок, не зіпсує фі­гури, сприятиме швидкому про­будженню обмінних процесів та дасть організму заряд бадьорості на цілий день.

Група вчених зі США, Данії та Канади стверджує, що основні причини ожиріння пов’язані не з кількістю їжі, а з її складом. За даними американських центрів з контролю та профілактики захво­рювань (CDC), ожиріння охоплює понад 40% дорослих жителів США, наражаючи їх на більш ви­сокий ризик розвитку серцевих захворювань, інсульту, діабету другого типу та певних видів раку.