Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чи міцні у вас нерви? (тест)

Перевірте себе за допомогою тесту

Люди схильні вважати себе більш неспокійними, ніж вони є насправді. У вас таке ж відчуття? Перевірте себе за допомогою тесту. Сподіваємося, що результат не дуже зіпсує ваші нерви.

1. Ви могли би вистояти велику чергу? Не стали б стояти за жодних умов – 0 балів. Змогли б, якщо вам дуже потрібно було щось купити – 6. Ви краще сходите в магазин в іншо­му місці, навіть, якщо він і не занадто близько – 3.

2. Чи здригаєтеся ви, якщо рап­тово дзвонить телефон? На роботі ви так звикли до цього, що навіть не помічаєте дзвінків – 6. Так – 0. Ні – 8.

3. Якщо ви їдете в інше місце, за скільки годин до відправлення поїз­да приїжджаєте на вокзал? За годи­ну – 3. За чверть години – 9. За пів години – 0.

4. Якщо ви знаходитеся в товари­стві людини, котра напружена й не­рвує, чи передається вам її настрій? Якщо це близька людина, то безумовно – 4 бали. Якщо ви не зможете допомогти її лиху – 6. Напруга пере­дається в будь-якому разі – 1.

5. Чи погіршується ваше само­почуття (наприклад, вас кидає в жар або в холод, починається запаморо­чення), якщо ви переживаєте через що-небудь? Ні – 8. Трапляється – 5. Через найменше переживання по­чуваєтеся хворим цілий день – 0.

6. Чи можете ви спати на новому, чужому місці? Якщо умови хороші, спите добре – 6. Навряд – 1. У будь-якому місці спите безпробудно – 10.

7. Наскільки по-вашому спра­ведливий вислів: «Рано чи пізно владнається саме собою»? Цілком і повністю – 10 балів. Добре, якби так було. Але ви в це не вірите – 3. Людина повинна докласти до цього зусиль – 6.

8. Якщо ви спізнилися на нараду, що відчуваєте? І з іншими таке може трапитися, з ким не буває – 8. У тако­му випадку краще взагалі не входити – 0. Відчуваєте дискомфорт – 6.

9. Краще чи гірше просувається ваша робота, якщо на вас «навали­лося» безліч різних справ? У вас не­мов виростають крила, ви швидко робите одну справу за іншою – 6. Забагато справ вас пригнічує, ви не знаєте, за що хапатися, тому важко впораєтеся з ними – 0. Ви завжди працюєте в однаковому темпі, ве­лика кількість завдань вас не лякає – 10.

10. Чи легко ви переносите вели­ке скупчення людей? Іноді так, іноді ні – 6 балів. Не терпите, нервуєте через це – 1. Вам це не заважає – 9.

Підіб’ємо підсумки. Менше 35 балів. Ви розважливі, спокійні, обачні, ваш настрій зазвичай ста­більний. Ваші вчинки визначають­ся не емоціями, а намірами. Вас, звісно, можна вивести з рівнова­ги, але лише в тому випадку, якщо для цього є серйозна причина. Ви правильно оцінюєте значення слів і вчинків, цьому сприяє ваша врівно­важеність. Якщо щось трапляється, ви займаєтеся розв’язанням про­блеми, а не станом ваших нервів. 71 бал і вище. У вас залізні нерви! Навколишніх ви можете вивести з терпіння не своєю дратівливістю, а своєю розважливістю. Імовірно, ви не надаєте особливого значення по­діям, що відбуваються з вами. Якщо це так, то ви дуже везуча людина.

Читайте також: «Сова» чи «жайворонок»? (тест)

Нінель Кузнецька.

Схожі новини