Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Львівщині «Філіп Морріс» планує виробляти 80−90% продукції для українського ринку

Про це в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна» заявив гендиректор «Філіп Морріс Україна» Максим Барабаш, передає Цензор. НЕТ

«Очікуємо, що в кінці березня — на початку квітня ми маємо запустити перше комерційне виробництво. Будемо його поступово нарощувати, аби протягом року вийти на максимальну потужність. Наша мета — покрити практично всю потребу компанії на внутрішньому ринку в сигаретах», — зазначив він.

За словами Барабаша, можливо, будуть якісь специфічні формати, котрі не доцільно виробляти в Україні, а краще імпортувати.

«Але ми б хотіли, аби 80−90% продукції (це стосується формату, асортименту й обсягу) вироблялась на новій фабриці у Львові», — сказав він, додавши, що відкриття нової фабрики наразі є пріоритетом.

Гендиректор «Філіп Морріс» зазначив, що через складну ситуацію в Харківській області зараз неможливо робити якісь плани щодо відновлення виробництва там.

«Разом з тим, ми керуємось довгостроковою стратегією РМІ - це розвиток категорії новітніх тютюнових виробів та, відповідно, їх виробництво. І це якраз може відкрити нові можливості для залучення великих інвестицій та переобладнання нашого харківського виробництва», — заявив він.

Але для цього, за його словами, мають бути сприятливі умови — фіскальна та регуляторна політика, підтримка інновацій з боку держави.

«На сьогодні ці умови набагато гірші, ніж у сусідніх країнах ЄС, проте ми сподіваємось, що ситуація буде змінюватись», — додав Барабаш.

Також читайте: Philip Morris після падіння через війну відновила частку на українському ринку до 24%

Схожі новини