Передплата 2024 «Добра кухня»

Які компанії дають кредит навіть із поганою кредитною історією?

Чи можна оформити кредит онлайн з поганою кредитною історією?

Чи можна оформити кредит онлайн з поганою кредитною історією? Так, можна, але треба знати, де і як. Але, щоб відповісти на це питання, давайте спочатку розберемося, що являє собою кредитна історія позичальника і як вона пов’язана з його кредитним рейтингом, який і береться за основу при вирішенні питання про надання кредиту позичальнику.

Кредитна історія та кредитний рейтинг

Кредитна історія — це інформація про фінансові транзакції між клієнтом та кредитно-фінансовою організацією, що здійснюються в період дії кредитного договору. Після того, як договір укладено, кредитно-фінансова організація видає клієнту кредит на певну суму, яку той має повернути разом із відсотками, згідно із заздалегідь встановленим графіком.

Кредитний рейтинг — це числова оцінка кредитоспроможності позичальника, що визначається на основі його кредитної історії та інших факторів, таких як доходи, термін роботи на останньому місці, наявність майна тощо. Рейтинг є оцінкою ризику, пов’язаного з тим, що позичальник не виплатить кредит у строк.

Кредитні бюро збирають інформацію про позичальників та обчислюють кредитний рейтинг на основі цієї інформації. Кредитний рейтинг зазвичай виражається числом від 300 до 850 балів, де найвищий бал означає хорошу кредитну історію, а низький бал — погану.

Чинники, що враховуються при розрахунку кредитного рейтингу

Кредитні бюро для розрахунку кредитного рейтингу використовують низку факторів, таких як історія кредитування, історія платежів, кредитний баланс та ін. Розглянемо їх коротко.

  • Історія кредитування — інформація про те, як давно клієнт почав користуватися кредитами, які кредити він брав, і скільки часу йому потрібно було, щоб виплатити їх.
  • Історія платежів — як часто клієнт затримував платежі, як довго вони були затримані та скільки разів їх затримали.
  • Кредитний баланс — скільки грошей клієнт винен на кредитних картках та кредитах загалом, а також, яку частку цієї суми він уже виплатив.
  • Кількість запитів про кредит — скільки разів клієнт звертався по кредит за останні кілька місяців.
  • Змішані кредити — наявність у клієнта різних видів кредитів (кредити на автомобілі, кредити на нерухомість, кредитні картки тощо).

Ці фактори оцінюються за допомогою певних алгоритмів та формул, які використовуються кредитними бюро для обчислення кредитного рейтингу.

У яких МФО можна отримати кредит, маючи погану кредитну історію

Існує досить багато МФО, які кредитують клієнтів з поганою кредитною історією: Е-гроші, Манівео, ССлоан, Містеркеш та ін. Багато залежить від конкретної МФО, її вимог та політики щодо видачі кредитів.

Нюанс полягає в тому, що МФО орієнтуються на видачу кредитів людям з низьким доходом та поганою кредитною історією, оскільки це один із способів залучення нових клієнтів. Однак, у таких випадках, умови кредиту можуть бути дещо жорсткішими, ніж для позичальників з гарною кредитною історією, наприклад, можуть бути вищі відсоткові ставки або коротший термін погашення.

Схожі новини