Передплата 2024 ВЗ

Розумні інвестиції: як отримати дохід на біржі WhiteBIT

Розповідаємо про портфель інвестицій, чому він потрібен та ділимося вигідними способами отримання доходу на WhiteBIT

Інвестиції на WhiteBIT: ключі до вигідного управління портфелем

Головне завдання інвестора — збільшувати свої вклади, виходячи в плюс. Можна придбати біткойн, але на одному активі далеко не поїдеш. Тут на допомогу приходить диверсифікація портфеля інвестицій та інструменти біржі, які допомагають зменшувати ризики.

Портфель криптовалют — це комплекс із декількох видів крипти, у які інвестує клієнт. Цей інструмент допоможе рівномірно розподілити інвестиції та убезпечити себе від ризиків волатильності криптовалютного ринку.

Є 2 способи отримання прибутку: активний та пасивний. WhiteBIT біржа пропонує користувачам обидва варіанти.

Пасивний та активний дохід на WhiteBIT

Торгівля криптовалютою — не єдиний спосіб заробляти. Біржа криптовалют надає 2 способи отримання додаткового доходу:

  1. Звичайний депозит. Ви купуєте актив та зберігаєте його на біржі чи на власному гаманці. Фіксація прибутку, відповідно, відбувається в той момент, коли трейдер вважає за потрібне.
  1. Активний дохід на WhiteBIT. Цей різновид заробітку передбачає трейдинг активів. Біткойн біржа пропонує 3 типи торгівлі, за допомогою яких можна продати чи купити криптовалюту:

— Спотова. Базовий тип торгівлі, де можна купити біткойн чи здійснювати інші операції тільки за власні кошти.

— Маржинальна. Торгівля з використанням позикових активів (біржа криптовалюти WhiteBIT надає кредитне плече до х20). Особливість такої торгівлі на WhiteBIT у тому, що тут вона крос-маржинальна. Задля забезпечення позиції беруться всі кошти користувача з торговельного рахунку. Завдяки цьому, ліквідація позиції настає пізніше.

- Безстрокова фʼючерсна. Це укладання угоди на продаж чи купівлю криптовалюти без зазначання конкретної дати експірації.

WhiteBIT markets має не тільки звичні limit та market, але й stop-limit та stop-market ордери. Крім того, біржа дає змогу скористатися One Cancels the Other (ОСО). Якщо про перші 4 різновиди ви, напевно, чули, то останній — унікальний на ринку, про нього знають не всі.

Stop-market-ордер спрацьовує, коли ціна активу доходить до вказаної вами відмітки. Цей ордер допомагає уникнути ризиків в умовах волатильності ринку.

Stop-limit-ордер спрацьовує за досягнення ціни-тригеру, яка складається з лімітної та стопової.

ОСО-ордер (One Cancels the Other) — працює тільки на маржинальному та фʼючерсному ринках WhiteBIT.

Користуючись таким ордером, трейдер отримує можливість одночасно виставляти заявки на купівлю чи продаж. Можна одночасно робити умовну ставку на зростання чи падіння курсу. Щоб оформити таку заявку, треба виставити умови активації кожного з них за прикладом лімітного чи стоп-лімітного ордерів. Коли спрацює один із прогнозів трейдера, активується відповідний ордер. Другий буде скасовано.

Цей ордер сьогодні є одним із найпопулярніших, оскільки дає змогу зменшити ризики на операціях.

Резюме

Щоб швидше досягти бажаної суми доходу, ви можете поєднувати активний та пасивний способи інвестування. Криптовалютна біржа WhiteBIT надає користувачам усі необхідні інструменти задля отримання прибутку.