Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Аватар 2» — у топ-5 найкасовіших фільмів у історії

«Шлях води» Джеймса Кемерона зібрав уже понад 2,5 мільярда доларів

Мало хто з фахівців вірив, що друга частина "Аватара" буде настільки успішною. Але кінорежисер Джеймс Кемерон знову всіх здивував... Фото Avalon.
Мало хто з фахівців вірив, що друга частина "Аватара" буде настільки успішною. Але кінорежисер Джеймс Кемерон знову всіх здивував... Фото Avalon.

Останній фільм знаменитого американського кінорежисера Джеймса Кемерона увійшов до першої п’ятірки найкасовіших фільмів в історії світового кінематографа. Таким чином, у топ-5 цього рейтингу уже три стрічки цього голлівудського майстра — дві частини «Аватара» й легендарний «Титанік».

Понад 2,5 мільярда доларів касових зборів дозволили фільмові Avatar: The Way of Water («Аватар: Шлях води») обійти фільм-комікс «Месники: Війна без кордонів» і забезпечили стрічці Джеймса Кемерона п’яте місце у рейтингу найкасовіших фільмів усіх часів.

Якби Джеймс Кемерон не опинився зі своїм «Аватаром 2» серед світових лідерів за касовими зборами, то грошей, витрачених на «Шлях води», не «відбив» би. Мало хто з фахівців кіноіндустрії вірив, що друга частина «Аватара» буде настільки успішною… Але геніальний Кемерон укотре всіх здивував! Його фільми можуть подобатися чи не подобатися, але з цифрами не посперечаєшся: саме цей режисер є світовим лідером за прибутковістю своїх стрічок.

За третє місце Кемерон побореться… сам зі собою

Як відзначають експерти, другий «Аватар» встановлює рекорди касових зборів після пандемії COVID-19, а це неабияке досягнення, адже заповнити кінотеатри зараз набагато складніше, ніж до 2020 року. До «Шляху води» найбільше грошей (1,92 мільярда доларів) зібрав після пандемії у прокаті фільм «Людина-павук: шляху додому немає». Стрічка Кемерона не лише легко обігнала «Павука», а й може піднятися у рейтингу найкасовіших фільмів усіх часів іще вище. Щоб обійти фільм «Зоряні війни: пробудження сили», який наразі йде четвертим, «Аватару 2» залишилося зібрати лише 14 мільйонів доларів.

Цікаво, що за третє місце у цьому престижному рейтингу Джеймс Кемерон боротиметься… сам зі собою. І не лише тому, що «бронза» наразі у знаменитого «Титаніка», режисером якого був Кемерон, а й через те, що легендарна стрічка із Леонардо Ді Капріо і Кейт Вінслет також має шанс іще трохи заробити. У лютому 2023-го «Титанік» повернеться у кінотеатри — з нагоди 25-річчя своєї прем'єри.

Схожі новини