Передплата 2024 «Добрий господар»

Причини популярності мікрокредитів

Якщо вас цікавить невелика позика на короткий термін, рекомендуємо звернути увагу.

Кредит онлайн — затребуваний за рахунок своєї зручності та численних переваг фінансовий продукт. Якщо вас цікавить невелика позика на короткий термін, рекомендуємо звернути увагу. Банківські установи зазвичай довго розглядають заявки, часто дають відмови. Коли гроші потрібні терміново, чекати не хочеться, чи просто немає можливості. У цьому плані МФО — зручний, гнучкий, швидкий варіант. Ви подали заявку на виплату позики, і гроші вже на вашій карті.

Хто бере мікрокредити

Основна цільова аудиторія МФО представлена:

  • Студентами, які не мають доходу, крім стипендії.
  • Особами без офіційного працевлаштування, які одержують відмови від банків.
  • Фрілансерами — ненадійними з погляду кредитора клієнтами.
  • Пенсіонерами, мамами у декреті та іншими «спірними» з погляду надійності для кредитора категоріями.

Після початку пандемії банки стали пред’являти ще суворіші вимоги до позичальників, ніж раніше, давати більше відмов. Тому серед клієнтів МФО з’явились і особи з адекватною кредитною історією, офіційним працевлаштуванням. Просто взяти мікрозайм набагато швидше і простіше, ніж довго чекати на закінчення обробки заявки від банку, збирати великий пакет документів. Якщо потрібна невелика сума на короткий термін, МФО — найкращий вибір.

Під час подання заявки потрібно заповнити анкету, вказати джерело отримання коштів, але докази не потрібні. Це, по-перше, надає певну свободу дій; по-друге, підвищує шанси на позитивне рішення. Багато позичальників вказують завищені суми заробітної плати та отримують схвалення на хороші ліміти.

Але не варто експериментувати з недостовірними особистими даними. Сьогодні мікрокредитні компанії під час аналізу заявок від позичальників використовують різні інструменти, методи, алгоритми. Це означає, що обман може бути просто виявлений, ви отримаєте відмову за заявкою і, ймовірно, блокування облікового запису в конкретній компанії.

Кредити без відмови — зручний інструмент для позичальників, які бажають виправити свою кредитну історію. Повертайте позики вчасно, оформлюйте нові позики і рейтинг автоматично підвищиться.

Як вибрати компанію

Під час пошуку МФО для співпраці дивіться на:

  • Доступні ліміти.
  • Актуальні відсоткові ставки.
  • Умови програми лояльності.
  • Способи переказу коштів, можливість оформлення позички без особистого відвідування офісу.
  • Відсутність застав, поручителів.
  • Документи, необхідні видачі позички.

Зараз взяти позику у мікрокредитній організації може будь-який повнолітній громадянин із постійною реєстрацією. З документів зазвичай достатньо паспорта та ідентифікаційного коду. Якщо в анкеті МФО є вимога прикріпити фото, скани документів, свої селфі з паспортом, зробіть це для підвищення шансів на відповідь.

За першої співпраці багато компаній пропонують брати позики під 0% або з гарною знижкою. У цьому немає ніякої каверзи — банальна рекламна акція. Рекомендуємо скористатися такими можливостями для економії грошей. Зверніть увагу: термін користування позикою без відсотків може бути 3−30 днів.

Чи реально інформативні відгуки? Реальні, а не замовні - так. З оцінок інших користувачів ви дізнаєтеся про поточний рівень сервісу, дотримання компанією взятих на себе раніше зобов’язань, актуальні процентні ставки, швидкість розгляду запитів, поведінку менеджерів після виходу клієнта на прострочення. Відгуки інших користувачів говорять про роботу компанії красномовніше оглядових статей і краще за будь-яку рекламу. На 100% позитивними вони не можуть, але велика кількість негативу має насторожити.