Передплата 2024 «Добра кухня»

Змінювати світ на краще

Система Компаній Кока-Кола в Україні оприлюднила звіт зі сталого розвитку за 2020 рік, у якому відображено показники економічної діяльності та проєкти соціальної відповідальності.

Компанія вже багато років втілює в Україні свої глобальні зобов’язання у сфері сталого розвитку, реалізуючи проєкти у галузі збереження довкілля, розвитку молоді, підтримки жінок-підприємиць, а з 2020 року й протистояння пандемії коронавірусу.

Пандемія вплинула на різні сторони життя, зокрема на маркетингові та соціальні програми, створивши нові актуальні завдання та цілі. У квітні 2020 року Кока-Кола припинила заплановані маркетингові заходи по всьому світу, зокрема і в Україні, і спрямувала свої ресурси на підтримку громад у їхній боротьбі з пандемією та подоланням її наслідків.

Протягом 2020 року Товариством Червоного Хреста в Україні на кошти Фундації Кока-Кола у співпраці закуплено аналізатори крові та апарати ШВЛ для 7 опорних лікарень. Крім того, 200 тисяч пляшок напоїв Кока-Кола передала для медпрацівників, пацієнтів, хворих на Covid-19, та вразливих категорій населення.

Працюючи на засадах соціальної відповідальності, компанія ставить перед собою також завдання знизити кількість відходів та відновити у природі стільки ж води, скільки використовується у виробництві власних напоїв. У рамках глобальної ініціативи «Світ без відходів» у 2020 році в Україні уже зібрано і перероблено 43% упаковки продукції компанії. Крім впровадження програм зі зменшення використання води в процесі виробництва напоїв, вдосконалення системи очистки стічних вод, Система Компаній Кока-Кола в Україні у співпраці з різними організаціями реалізує проєкти щодо відновлення водних ресурсів. Так, у 2020 році Українське товариство охорони птахів спільно з Фундацією Кока-Кола здійснило проєкт з відновлення води в озері Боброве Національного природного парку «Нижньодніпровський».

Кілька років поспіль Кока-Кола в Україні підтримує розвиток молоді, реалізуючи проєкти, які полегшують їй доступ до якісної сучасної освіти. Спільно з ГС «Освіторія» компанія підтримує розвиток безкоштовної інноваційної онлайн-платформи для підготовки до зовнішнього незалежного тестування — iLearn, якою на кінець 2020 року скористалися 113 тисяч дітей.

Ще один напрямок соціальної відповідальності Кока-Кола — підтримка економічної незалежності та розвитку жіночого підприємництва. З 2017 року вже 300 тисяч жінок взяли участь у проєкті «Я зможу!» і отримали понад 1,4 мільйона гривень на розвиток власного бізнесу за підтримки фундації Кока-Кола.

У часи пандемії як ніколи важлива підтримка держави великим бізнесом: Система Компаній у 2020 році збільшила ВВП України на 20%, а кожна гривня доданої вартості продукції компанії створила додаткові 10 гривень в економіці країни.

Більше про проєкти та діяльність компанії можна дізнатися зі звіту зі сталого розвитку Системи Кока-Кола в Україні за 2020 рік за посиланням https://www.coca-cola.ua/content/dam/one/ua/uk/pdf-files/Sustainability_report_2020_ukr.pdf.