Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В «АТБ» можна використовувати Apple Pay

Мережа надала таку можливість у перший день роботи «яблучного» сервісу в Україні

У середині травня в магазинах «АТБ», які нещодавно почали з’являтися у Львові, запрацював так званий Apple Pay — система, що дозволяє розрахуватися за покупки лише притисканням свого «яблучного» смартфона до спеціального пристрою. Більш того, така можливість в «АТБ» стала доступною у перший же день впровадження сервісу Apple Pay в Україні. Це аж ніяк не здивувало прихильників відомої мережі продовольчих маркетів, бо раніше тут було впроваджено розрахунки за допомогою мобільного телефона з операційною системою Android з підтримкою технології NFC.

Потужна компанія «АТБ» є лідером вітчизняної торгівлі. Це стосується не тільки кількісних показників (мережа має 951 магазин у 246 населених пунктах України), але й якісних. Приміром, реалізація сервісу Apple Pay є частиною стратегії діджиталізаціі та поліпшення рівня купівельного сервісу. «Одним з основних принципів розвитку торговельної мережі „АТБ“ є активне інвестування в передові технології, впровадження новаторських концепцій і практик», — зазначає Борис Марков, голова Ради директорів, генеральний директор корпорації «АТБ». Як свідчить досвід європейського ритейлу, впровадження передових технологій, концепцій і практик — новий тренд у розвитку формату дискаунтер (формату, в якому і працює «АТБ»). Поряд з такими європейськими лідерами, як Lidl і Aldi, вітчизняний ритейлер розглядає цей напрямок як найголовніший у своїй інвестиційній діяльності.

До того ж «АТБ» продовжує вдосконалювати і самі магазини. Пересічні покупці бачать лише новий сучасний дизайн у темних кольорах, втім зміни набагато глибші. «Проводимо комплексні роботи з модернізації магазинів торговельної мережі. Оновлені маркети — це своєрідний експериментальний майданчик. Тут впроваджено передові рішення у сфері роздрібної торгівлі, будівництва та енергозбереження», — зазначає пан Марков. Йдеться про встановлення холодильного та морозильного обладнання останнього покоління, новітньої системи освітлення, що функціонує на основі LED-технологій. «Чимало уваги приділили вдосконаленню систем утеплення, опалення та рекуперації енергії. Загалом такий комплекс заходів дає можливість скоротити витрати на опалення до 70%», — додає Борис Марков.

Ще один великий інноваційний проект «АТБ» пов’язаний з організацією логістики. Компанія має відповідну інфраструктуру, що складається з восьми сучасних мультитемпературних розподільчих центрів категорії «А» загальною площею 150 тис. кв. м, яка є однією з найбільших в Україні. «Управління складами здійснюється за допомогою інформаційної системи (WMS), системи управління двором (YMS), а також передових технологій контролю якості обробки товару, які забезпечують комплексне вирішення завдань автоматизації управління складськими процесами», — зазначає Борис Марков.

Тож, виключно ефективним використанням ресурсів «АТБ» не обмежується, чим доводить свою відповідність провідним європейським тенденціям щодо розвитку торгівлі. У 2018 році компанія планує відкриття не менше ніж 100 нових магазинів, а ще з півсотні «АТБ», які вже працюють, отримають новий дизайн. Всі вони будуть провадити діяльність за новітніми стандартами. Отже, нових цікавих пропозицій щодо обслуговування шанувальникам технологій чекати доведеться недовго.

Олена Антонів.

Схожі новини